Ελληνική τυροκομία: Διάσωση και αναγέννηση με «όχημα» το Best Cheese - Το όραμα και οι προκλήσεις του κλάδου

Ελληνική τυροκομία: Διάσωση και αναγέννηση με «όχημα» το Best Cheese - Το όραμα και οι προκλήσεις του κλάδου

Σημαντικά βήματα για την ενίσχυση και διάσωση της ελληνικής τυροκομίας γίνονται μέσω του ερευνητικού έργου «BEST CHEESE», που υλοποιείται από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ σε συνεργασία με ελληνικά τυροκομεία και επιστημονικούς φορείς.

Το πρόγραμμα, που ξεκίνησε τον Μάιο του 2023 και θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2025, έχει ως βασικό στόχο την παραγωγή νέων τυριών με τη χρήση αυτοχθόνων μικροοργανισμών, την καινοτομία στην παραγωγική διαδικασία, καθώς και τη βελτίωση της τυποποίησης και προώθησης των προϊόντων.

Διαβάστε περισσότερα στο mkdn.gr