Τιμητική Διάκριση ως «Τιμώμενη Εταιρία Φαρμακευτικής Καινοτομίας» έλαβε ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, με επικεφαλής την πρόεδρο και CEO του Ομίλου κυρία Ιουλία Τσέτη, για την ανάπτυξη και τη συμβολή της στην ελληνική οικονομία, στο πλαίσιο των βραβείων PRIX GALIEN 2023, στις 5 Απριλίου 2023, στο Μέγαρο Μουσικής.
Την τιμητική διάκριση επέδωσε στην κυρία Τσέτη, ο Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης.
Όπως τόνισε στην ομιλία της η κυρία Ιουλία Τσέτη – φαρμακοποιός MSc, Επίτιμη Δρ. Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ, ΓΓ του ΔΣ του ΣΕΒ και πρόεδρος του UN Global Compact Network Hellas– «Ο Όμιλος Τσέτη, είναι συνυφασμένος με τις έννοιες καινοτομία, υπεύθυνη επιχειρηματικότητα, βιώσιμη ανάπτυξη, αριστεία, ίσες ευκαιρίες στην εργασία και σε θέσεις ευθύνης, no gender περιβάλλον και ισότητα των φύλων. Δεν φοβάται την αριστεία και αυτή την φιλοσοφία μας έχουν ενστερνισθεί απόλυτα, οι 600 και πλέον εργαζόμενοι του Ομίλου.
Οι βιομηχανίες του ΟΦΕΤ, UNI-PHARMA & InterMed, είναι διεθνώς αναγνωρισμένες ως επίσημοι προμηθευτές των Ηνωμένων Εθνών, της UNICEF και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ενώ πρόσφατα διακριθήκαμε ως MOST SUSTAINABLE COMPANIES αλλά και ως Top Employers, μέσα από διαρκείς και σκληρές αξιολογήσεις.
Πάνω από 120 εκατ. ευρώ επενδύσεις
Την τελευταία δεκαετία, έχουμε επενδύσει πάνω από 120 εκατ. ευρώ, ενώ την τριετία 2019-2021 οι επενδύσεις ξεπέρασαν τα 50 εκατ. ευρώ με την ολοκλήρωση της ριζικής ανακαίνισης του πρώτου και ιστορικού εργοστασίου της UNI-PHARMA, επί της Εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας και της νεοσύστατης βιομηχανίας UniHerbo, η οποία θα αξιοποιήσει τον πλούτο της βιοποικιλότητας της πατρίδας μας.
Την τετραετία 2018-2021 ο Όμιλος έχει συνολικά χρηματοδοτήσει με ίδια κεφάλαια 37 ερευνητικές προτάσεις - οι 20 εκ των οποίων, αφορούν υποτροφίες του Ιδρύματος Κλέων Τσέτης.
100 και πλέον ιστορικά διπλώματα ευρεσιτεχνίας
Αποτέλεσμα αυτής της συνεχούς και διαχρονικής επένδυσης στην καινοτομία αποτελούν τα περισσότερα από 100 ιστορικά, Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας που έχουν απονεμηθεί στον Όμιλο.
Επίσης, σήμερα βρίσκονται σε ισχύ, 50 εθνικές ευρεσιτεχνίες (πατέντα) και 9 ευρωπαϊκές. Οι 6 δε από τις 9, έχουν υποβληθεί σε περίπου 60 χώρες».
Κλείνοντας την τοποθέτησή της η κυρία Τσέτη, υπογράμμισε ότι «στη χώρα μας παράγεται βασική έρευνα, την οποία οι επιχειρήσεις θα πρέπει να υποστηρίξουν, με στόχο οι νέοι επιστήμονες να παραμείνουν στη χώρα μας.
Γνωρίζουμε ότι μόνο μέσα από την καινοτομία και τις συμμαχίες με την επιστημονική και ερευνητική κοινότητα, θα προκύψουν νέες φρέσκιες ιδέες και έξυπνες start up επιχειρήσεις που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ασθενών και θα ενισχύσουν την κοινωνική πρόοδο. Πιστεύουμε στην έρευνα αλλά και στη νέα γενιά, δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στους ερευνητές καθώς είναι βέβαιο ότι αυτοί θα φέρουν την αλλαγή στην Ελλάδα».
Όπως δήλωσε μεταξύ άλλων η Πρόεδρος των Prix Galien Greece, Τζένη Περγιαλιώτου στην ομιλία της, «Πέρασαν ήδη 10 χρόνια από το 2013, που τα βραβεία του Γαληνού ήρθαν στην Ελλάδα. Τα Prix Galien αναγνωρίστηκαν από την επιστημονική κοινότητα ως ο θεσμός βράβευσης της έρευνας και της καινοτομίας στο χώρο της υγείας.
Στη δεκαετία που μας πέρασε εκατοντάδες φαρμακευτικά και ιατροτεχνολογικά προϊόντα συμμετείχαν στο διαγωνιστικό μέρος των εκδηλώσεων, αναδεικνύοντας το κύρος και την επιστημονική οντότητα του θεσμού. Τα Prix Galien ενίσχυσαν παράλληλα τον κοινωνικό τους ρόλο.
Εκατοντάδες σύλλογοι ασθενών συμμετείχαν τόσο στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, όσο και στο διαγωνιστικό. Τιμήσαμε και προβάλλαμε το κοινωνικό έργο σημαντικών προσωπικοτήτων και ιδρυμάτων και αναδείξαμε το έργο σπουδαίων Ελλήνων εντός και εκτός των συνόρων της χώρας».