Την έντονη αντίδραση των εργαζομένων στο Υπουργείο Εργασίας προκάλεσε δήλωση της Θεανώς Φωτίου σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν κάνουν τίποτα παρά μόνο υπονομεύουν την κυβέρνηση.
Με αφορμή τη δήλωση της αναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης ότι «μόνο το 15% στο υπουργείο της ξέρουν γράμματα», οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν σήμερα τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας.
Η κα Φωτίου είπε επιπλέον πως κάποιοι στέλνουν από μόνοι τους εγκυκλίους για τις οποίες και η ίδια εκ των υστέρων, απορεί. «Αν δεν είχα νομικούς συμβούλους δίπλα μου, για αυτά που μου φέρνουν να υπογράψω θα πήγαινα φυλακή», είπε χαρακτηριστικά.
«Ας κατονομάσει η κ. Φωτίου, ποιοι την υπονομεύουν. Αν κάνουν κάτι παράτυπο ή παράνομο, ας λάβει τα νόμιμα και ενδεδειγμένα μέτρα. Και ας μη φλυαρεί ασύστολα στα ΜΜΕ λασπολογώντας μας» λέει η Ο.Σ.ΥΠ.Ε.
«Σε τελική ανάλυση, είναι όλοι τους και η Κυβέρνηση συνολικά συνυπεύθυνοι για την 'απρόσκοπτη' συνέχιση του καθεστώτος αδιαφάνειας, πελατειακής συναλλαγής και ρουσφετολογικών διαδικασιών που επικρατεί στο Ελληνικό Δημόσιο τα τελευταία χρόνια», προσθέτει η ανακοίνωση των εργαζομένων.
Ο πρόεδρος των εργαζομένων της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννης Μαστρογιαννόπουλος δήλωσε στο ΑΠΕ: «Δεν δεχόμαστε την συλλήβδην απαξίωση των υπαλλήλων και του δυναμικού του υπουργείου και καλώ την κυρία Φωτίου να ανασκευάσει τις δηλώσεις της που θίγουν τους 1.100 εργαζομένους του υπουργείου».
Τι απαντά η υπουργός
«Λυπάμαι για τις καταγγελίες της Ομοσπονδίας, η οποία πήρε απόφαση βασιζόμενη σε στοιχεία αποσπασματικά από το διαδίκτυο και δεν θέλησε να συναντηθεί μαζί μου, παρά τη σχετική μου πρόταση», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου, απαντώντας σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Εργασίας.
«Η εμπειρία μου τους 18 μήνες που βρίσκομαι στο υπουργείο και συνεργάζομαι καθημερινά με το προσωπικό των υπηρεσιών της Πρόνοιας είναι ιδιαίτερα θετική και αποδοτική. Αυτή η συνεργασία έχει δώσει και δίνει πολλούς καρπούς στο πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, στο σχεδιασμό του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, στο ΤΕΒΑ, στην προστασία ΑμεΑ, ηλικιωμένων και παιδιών και σε πολλές νομοθετικές πρωτοβουλίες», επισημαίνει η κ. Φωτίου.
Και προσθέτει ότι «όσον αφορά στις «φήμες» που «με εμφανίζουν ως εμπνεύστρια νέων Ειδικών Γραμματειών χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες», οι συντάκτες της ανακοίνωσης της ΟΣΥΠΕ κάνουν λάθος. Δεν πρόκειται για φήμες, αλλά για νομοθετική πρωτοβουλία που αφορά στη δημιουργία Ειδικής Γραμματείας Ρομά (άρθρα 40-45 του νομοσχεδίου για την Κοινωνική Οικονομία). Εκεί περιγράφονται επακριβώς οι αρμοδιότητες της Ειδικής Γραμματείας και δεν προβλέπονται θέσεις μετακλητών υπαλλήλων (ειδικών συμβούλων ή ειδικών συνεργατών), αντίθετα προβλέπεται ότι η υπηρεσία της Ειδικής Γραμματείας θα στελεχωθεί από το δυναμικό του Υπουργείου και του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα. Οι συντάκτες της ανακοίνωσης θα ήταν εύκολο να το πληροφορηθούν από εμένα προσωπικά, ώστε να μη εκτίθενται οι ίδιοι και να μην εκθέτουν το συνδικαλιστικό όργανο των υπαλλήλων του Υπουργείου».
Με πληροφορίες από skai.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ