«Η κυβέρνηση όφειλε να πάρει πίσω όλο τον νόμο και όχι μόνο το άρθρο, γι' αυτό εμείς χθες ψηφίσαμε όχι», είπε ο Βασίλης Λεβέντης και ξεκαθάρισε ότι, αν δεν αποσυρθεί ο νόμος στο σύνολό του, η Ένωση Κεντρώων δεν θα συναινέσει στη σύσταση Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ξεκαθάρισε ότι «η ΝΔ δεν θέλει εκλογές και την Πέμπτη θα ψηφίσει», ενώ διευκρίνισε ότι, ο ίδιος «βλέπει» εκλογές, επειδή «δεν θα βγει η προφητεία Τσίπρα για το χρέος».
Αναφορικά με την κατάσταση στην οικονομία, εκτίμησε ότι, «η Νέα Δημοκρατία και ο Γιώργος Παπανδρέου κορόιδευαν και δεν έκαναν τις μεταρρυθμίσεις που ψήφιζαν, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τις πιστεύει. Κάνουν αγγαρεία λέγοντας ότι πιστεύουν στην Ευρώπη, δεν πιστεύουν».
Επανερχόμενος στο θέμα δημιουργίας οικουμενικής κυβέρνησης, επιχειρηματολόγησε λέγοντας ότι «στην Ευρώπη θέλουν ισχυρές κυβερνήσεις και όχι κυβερνήσεις μειοψηφίας».
Κατηγόρησε επιπλέον τον Πρωθυπουργό ότι, «φέρεται σαν να είναι από πολιτικό τζάκι, παρόλο που δεν είναι» και αναφερόμενος ειδικά στο νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες, χαρακτήρισε «γενναιότητα» τυχόν απόσυρσή του από τον Αλέξη Τσίπρα.
Ο Βασίλης Λεβέντης αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά σημειώνοντας ότι «ο αριθμός των ανέργων είναι μεγάλος σε όλη την Ευρώπη, γι' αυτό και συζητούν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις».
Παράλληλα έκρινε ότι, «στρουθοκαμηλίζουμε» αν δεν βλέπουμε ότι αυτά που ζητούν οι δανειστές συμβαίνουν ήδη στην πραγματικότητα, αφού υπάρχουν χιλιάδες κόσμου που ήδη δουλεύουν με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
«Όταν δεν έρχεται επένδυση να δώσει νέο αίμα, η κυβέρνηση βάζει φόρους και κόβει συντάξεις, γιατί δεν έρχεται νέο χρήμα», είπε και επανέλαβε, ότι για τους λόγους αυτούς ζητεί την παραίτηση της κυβέρνησης και τη σύσταση οικουμενικής. «Γιατί ο Μητσοτάκης να βγει, τα ίδια θα κάνει», είπε σχετικά.
Ερωτηθείς για τις σχέσεις του με την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ότι, το μόνο που τον έφερε δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα ήταν η ψήφιση του αναλογικού νόμου, ξεκαθαρίζοντας ότι, είναι αντίθετος «επί του συνόλου της ασκούμενης από αυτόν πολιτικής».
Για τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος και την ανακοπή των αυξήσεων των φόρων και των μειώσεων μισθών και συντάξεων, ζήτησε μείωση του αριθμού των βουλευτών, της βουλευτικής αποζημίωσης, αλλά και κατάργηση των επιπλέον χρημάτων που λαμβάνουν οι βουλευτές όταν συμμετάσχουν σε Επιτροπές της Βουλής.