Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση για την εξέλιξη της κακοκαιρίας από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα αλλά και από εκπρόσωπο του ΔΕΔΔΗΕ. Πιο αναλυτικά σημείωσαν πως αυτή την ώρα 37 γραμμές αντιμετωπίζουν ακόμη προβλήματα, ενώ μέχρι το βράδυ θα έχουν αποκατασταθεί πλήρως όλες οι βλάβες.
Επιπλέον, στα νησιά δεν υπάρχουν προβλήματα εκτός από έναν οικισμό στο Ηράκλειο, έναν στα Χανιά, ένα χωριό στη Νάξο και ακόμη ενός σημείου στη Σέριφο.
Στην Κεντρική Ελλάδα υπάρχουν βλάβες στην περιοχή του Αγίου Κωσταντίνου, σε 4 οικισμούς στη Λιβαδειά, έναν στη Θήβα, 3 στη Βοιωτία και περί τους 10 στην Αταλάντη. Σ την Εύβοια εντοπίζονται βλάβες σε 6 οικισμούς στo Βόρειο τμήμα του νησιού και περί τους 15 οικισμούς στο Νότιο.
Στην Αττική οι περιοχές στις οποίες σημειώνονται προβλήματα είναι οι: η Αγία Παρασκευή, ο Παπάγος, ο Χολαργός, το Χαλάνδρι, ενώ οι βλάβες έχουν αποκατασταθεί στο Π.Ψυχικό και στη Φιλοθέη και οι εν λόγω περιοχές έχουν ήδη αρχίσει να ηλεκτροδοτούνται. Πιο εκτεταμένα προβλήματα εντοπίζονται στην Ανατολική Αττική και συγκεκριμένα στις περιοχές Νέα Μάκρη, Πικέρμι, Γραμματικό, Καλέντζι, Βουτσά, Λάυριο, Κάτω Σούλι, Μαραθώνας, Καλύβια και Κερατέα.
Σημειώνεται πως νωρίτερα ενημέρωση πραγματοποίησε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης ο οποίος ανακοίνωσε αργία και αυριανή μέρα, Τετάρτη, σε Αττική, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες και Κρήτη, ενώ υπογράμμισε πως «Δεν είναι τώρα η ώρα των ευθυνών».
Προηγήθηκε σύσκεψη της οποίας προήδρευσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη συμμετοχή των κ. Σκρέκα, Στυλιανίδη, Γεραπετρίτη, Σκέρτσου, Οικονόμου, Δημητριάδη και Αν.Μάνου, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε αποτίμηση της κατάστασης και ελήφθησαν αποφάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συνεχίζουν να υπάρχουν από την κακοκαιρία.
Ο πρωθυπουργός, επιπλέον, επικοινώνησε με τη διοίκηση της παραχωρησιούχου εταιρείας της Αττικής Οδού και ζήτησε την καταβολή του ποσού των 2000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο, αίτημα που η εταιρεία αποδέχθηκε.