Βραβεία «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» 2018 για την Ελευθερία από το ΚΕΦΙΜ

Βραβεία «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» 2018 για την Ελευθερία από το ΚΕΦΙΜ

Μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη περσινή πρώτη διοργάνωση, το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών – “Μάρκος Δραγούμης” (ΚΕΦίΜ) θα απονείμει τα φετινά βραβεία ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ για την Ελευθερία σε μια λαμπερή βραδιά, τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου στις 8.00 μ.μ. στο ξενοδοχείο Hilton Athens Hotel.

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι η αναγνώριση και η συμβολική επιβράβευση ανθρώπων που με το έργο και τη δράση τους ενσαρκώνουν και προάγουν τις αξίες της ελευθερίας.

Οι νικητές των βραβείων ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 2018, όπως αυτοί προτάθηκαν από τα Μέλη, το Επιστημονικό και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΦίΜ και στη συνέχεια επιλέχθηκαν από ανεξάρτητη επιτροπή, είναι οι εξής:

Στην κατηγορία Καλλιτέχνης της χρονιάς, o Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.
Στην κατηγορία Δημοσιογράφος/συγγραφέας της χρονιάς, ο Πάσχος Μανδραβέλης.
Στην κατηγορία Επιχειρηματίας της χρονιάς, οι ιδρυτές της Workable Νίκος Μωραϊτάκης και Σπύρος Μαγιάτης.

Τα μέλη της επιτροπής είναι οι: Στέφανος Μάνος, Νίκος Δρανδάκης, Κώστας Στούπας, Αγγελική Κοσμοπούλου, Νίκος Ρώμπαπας, Λένα Δραγούμη και Αντύπας Καρίπογλου.

Επιπλέον, η εκτελεστική επιτροπή και το Δ.Σ. του ΚΕΦίΜ θα απονείμει τιμητικά βραβεία στους παρακάτω αποδέκτες:

Τιμητικό Βραβείο για την Προάσπιση της Ατομικής Ελευθερίας θα λάβουν οι Θανάσης Μαυρίδης, Παναγιώτης Λάμψιας και Κατερίνα Γαλανού.

Τιμητικό βραβείο για τη Συνολική Προσφορά του στην Ατομική Ελευθερία θα απονεμηθεί στον Λέσεκ
Μπαλτσερόβιτς (Leszek Balcerowicz), τέως Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Οικονομικών της Πολωνίας, ο οποίος συνέβαλε καθοριστικά στη μετάβαση της χώρας από τον κομμουνισμό στη φιλελεύθερη δημοκρατία και την οικονομία της αγοράς.

Ακόμη, βραβείο θα απονείμει το Friedrich Naumann Foundation στoυς Young Liberals Greece και European Students For Liberty.

Παρουσιαστής της βραδιάς θα είναι ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Αγγελόπουλος.

Xορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης θα είναι ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ και η εφημερίδα Φιλελεύθερος.