Δ. Μάντζος (ΔΗΣΥ): Το διακύβευμα στο Κίνημα Αλλαγής είναι να προχωρήσουμε στην ουσία της πολιτικής

Δ. Μάντζος (ΔΗΣΥ): Το διακύβευμα στο Κίνημα Αλλαγής είναι να προχωρήσουμε στην ουσία της πολιτικής

«Το Κίνημα Αλλαγής - μία παρουσία επίσημη πλέον στα πολιτικά πράγματα της χώρας - με αισιοδοξία και δυναμισμό μπαίνει πλέον στην νέα εποχή ως συγκροτημένος πολιτικός χώρος», δήλωσε ο σύμβουλος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Συμπράταξης, Δημήτρης Μάντζος, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, "Πρακτορείο 104,9 FM".

Σε ό,τι αφορά τις διαφωνίες και ενστάσεις επί θεμάτων, που διατυπώθηκαν στο ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα της κεντροαριστεράς, ο κ. Μάντζος παρατήρησε: «Είναι απολύτως σεβαστές όλες οι θέσεις και απόψεις. Εκφράστηκαν από όλους τους συντρόφους και φίλους του Κινήματος Αλλαγής και οι ηγετικές φυσιογνωμίες, οι υποψήφιοι επικεφαλής και σύνεδροι από όλες τις τάσεις είχαν διαφορετικές απόψεις επί διαφόρων ζητημάτων. Ένα από αυτά τα θέματα φυσικά ήταν η σύνθεση της πολιτικής επιτροπής, η ανάδειξη των συνέδρων».

Στο πλαίσιο αυτό εξήγησε: «Αυτό το οποίο το βράδυ του Σαββάτου όλοι κατανόησαν και όλοι αποδέχθηκαν ως πολιτική θέση, είναι πως το διακύβευμα είναι να ενωθούμε, να συνεννοηθούμε, να προχωρήσουμε προς τα εμπρός, κάνοντας τις αμοιβαίες υποχωρήσεις και συμφωνίες επί των διαδικαστικών, να μη χαθούμε σε μια διαδικαστική βαβέλ, να προχωρήσουμε στην ουσία της πολιτικής, να παράξουμε πολιτική προς τον κόσμο, να γίνουμε θελκτικοί ξανά».

Ερωτηθείς σχετικά με την προοπτική μετεκλογικών συνεργασιών του Κινήματος Αλλαγής διευκρίνισε: «Είναι λίγο πρωθύστερο να κάνουμε ανάλυση πολιτική πάνω στα μετεκλογικά πράγματα, γιατί απλώς δεν γνωρίζουμε ακόμη πώς θα είναι οι διαμορφωμένοι οι πολιτικοί συσχετισμοί τότε [...]

Συμβιβασμοί εσωκομματικοί μεταξύ των δυνάμεων που συγκροτούν το Κίνημα Αλλαγής είναι αναγκαίοι για να δημιουργηθεί ένα συμπαγές πολιτικό σχήμα, το οποίο θα έχει προοδευτική διακυβερνητική προοπτική».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ