Δύο νεκροί και 39 τραυματίες από το σεισμό 4 Ρίχτερ στη Νάπολη

Δύο νεκροί και 39 τραυματίες από το σεισμό 4 Ρίχτερ στη Νάπολη

Δύο νεκροί, δέκα αγνοούμενοι και 39 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από το σεισμό που σημειώθηκε χθες βράδυ στις 20:57 τοπική ώρα (21:57 μ.μ. ώρα Ελλάδας), στο νησί Ίσκια, έξω από την Νάπολη, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το Ιταλικό Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας και Γεωφυσικής, η ένταση του σεισμού ήταν 4 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ από τους αρχικούς 3,6. 

Το νησί έχει 50.000 κατοίκους και αποτελεί έναν εξαιρετικά δημοφιλή τουριστικό προορισμό στην περιοχή.

Από τη Νάπολη, η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ιταλίας μετέφερε μέσω θαλάσσης μηχανήματα και οχήματα που θα χρησιμοποιηθούν στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού, οι οποίες συνεχίζονται. Ανάμεσα στους αγνοούμενους, σύμφωνα με την τηλεόραση της Rai, φέρονται να υπάρχουν και παιδιά.

Στο μεταξύ οι άνθρωποι που πέρασαν την νύχτα έξω από το σπίτι τους υπολογίζονται σε τουλάχιστον δυο χιλιάδες και η Πολιτική Προστασία ετοιμάζει ειδικούς χώρους φιλοξενίας.

Μια ηλικιωμένη γυναίκα έχασε τη ζωή της από κατάρρευση μέρος τοπικής εκκλησίας, ενώ σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Agi, ένας ακόμη άνθρωπος είναι νεκρός. Δύο από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας διασώθηκαν ένα μωρό επτά μηνών και ο πατέρας του. Λίγο αργότερα οι διασώστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν από τα ερείπια κτιρίου στην Ίσκια τον επτάχρονο μικρό Ματίας, ενώ πριν από λίγο απελευθερώθηκε και ο Τσίρο, 11 ετών, ο οποίος παρέμενε κάτω από τα συντρίμμια.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία από Wikimedia Commons

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια