Προσωπικό και τεχνικά μέσα, για να μην καταλήξει η λίστα «Μπόργιανς» όπως τη λίστα «Λαγκάρντ», ζήτησαν το πρωί από τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, οι οικονομικοί εισαγγελείς που ανέλαβαν να τρέξουν το πρότζεκτ επιστροφής χρημάτων στο δημόσιο ταμείο, που θέτει ως βασικό στόχο η ελληνική κυβέρνηση.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείο Δικαιοσύνης, η απάντηση του κ. Παπαγγελόπουλου ήταν θετική, ενώ πρώτος στόχος παραμένει βέβαια για τους αρμοδίους να εμφανιστούν αυτοβούλως οι καταθέτες στην UBS (226 και 2008 με συνολικά 6,5 δις ) και να επιστρέψουν χρήματα ώστε να αμνηστευθούν.
Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης ο χειρισμός της υπόθεσης βρέθηκε στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, υπό τον αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο οικονομικός Εισαγγελέας, κ. Παναγιώτης Αθανασίου, οι Εισαγγελείς που συμμετέχουν στην ομάδα εργασίας, για τη συμφωνία με τη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία, κ. Ελένη Τουλουπάκη και κ. Ιωάννης Δραγάτσης, ο Γενικός Γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, κ. Γιώργος Βασιλειάδης, υπηρεσιακοί παράγοντες της Γενικής Γραμματείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς καθώς και του Υπουργείου Οικονομικών.
Στη σύσκεψη συζητήθηκε η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, όσον αφορά το χειρισμό της συγκεκριμένης υπόθεσης και ο οικονομικός Εισαγγελέας ζήτησε ενίσχυση στο έργο του. Το αίτημα έγινε δεκτό και δόθηκε εντολή να του παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια, για την έρευνα της υπόθεσης. Αποφασίστηκε επίσης να γίνονται τακτικές συναντήσεις της εν λόγω ομάδας που χειρίζεται την υπόθεση «Μπόργιανς» μία φορά την εβδομάδα, με στόχο τον όσο το δυνατό καλύτερο συντονισμό, αλλά και την επίλυση ενδεχόμενων προβλημάτων.