Επιμένει η Βόρειος Κορέα: Σε λίγες μέρες θα είναι έτοιμο το σχέδιο επίθεσης στο Γκουάμ

Επιμένει η Βόρειος Κορέα: Σε λίγες μέρες θα είναι έτοιμο το σχέδιο επίθεσης στο Γκουάμ

Η Βόρεια Κορέα θα έχει εκπονήσει έως τα μέσα του μήνα Αυγούστου ένα σχέδιο για την εκτόξευση τεσσάρων πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς εναντίον της νήσου Γκουάμ, στον Ειρηνικό, που ανήκουν στην επικράτεια των Ηνωμένων Πολιτειών και θα το παρουσιάσει στον ηγέτη της Kim Yong-un ώστε να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει περαιτέρω, όπως ανέφερε το επίσημο πρακτορείο της χώρας, KCNA, χθες.

«Οι ρουκέτες τύπου Hwasong-12 που θα εκτοξευθούν από τον Λαϊκό Στρατό της Κορέας θα διασχίσουν τον ουρανό πάνω από τις περιφέρειες Σιμάνε, Χιροσίμα και Κοΐτσι στην Ιαπωνία», είπε το πρακτορείο, επικαλούμενο τον διοικητή της Στρατηγικής Δύναμης του Στρατού. «Θα πετάξουν 3.356,7 χλμ σε 1.065 δευτερόλεπτα και θα πέσουν στη θάλασσα 30 με 40 χλμ από τις ακτές του Γκουάμ», πρόσθεσε.

Η Βόρεια Κορέα πρόσθεσε ότι οι απειλές του αμερικανού προέδρου Donald Trump περί «φωτιάς και οργής» στις αρχές της εβδομάδας είναι «ένα σωρό ανοησίες», και πρόσθεσε ότι «μόνο η απόλυτη ισχύς μπορεί να επιδράσει πάνω του».

Στο μεταξύ, ο στρατός της Νότιας Κορέας δήλωσε σήμερα ότι οι δηλώσεις της γειτόνου της σχετικά με επιθετικό πυραυλικό πλήγμα στην αμερικανική νήσο Γκουάμ αποτελούν πρόκληση κατά της Σεούλ, αλλά και της συμμαχίας της με τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Μεικτού Στρατιωτικού Επιτελείου, η Νότια Κορέα είναι προετοιμασμένη να απαντήσει άμεσα κατά οποιασδήποτε προκλητικής ενέργειας που θα προέρχεται από την Βόρεια Κορέα. Ωστόσο, οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας δηλώνουν ότι δεν έχει παρατηρηθεί κάτι ασυνήθιστο στην πλευρά της συνοριακής γραμμής που να υποδηλώνει προετοιμασία για κάποια επιθετική ενέργεια.

Από την πλευρά της, η Ιαπωνία ισχυρίστηκε ότι μπορεί νόμιμα να αναχαιτίσει κάθε πύραυλο που θα έχει εκτοξευτεί από την Βόρεια Κορέα με στόχο το Γκουάμ, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, Itsunori Onodera, που μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo. Ο Onodera δήλωσε σε επιτροπή της Κάτω Βουλής ότι η Ιαπωνία θα καταρρίψει κάθε πύραυλο εάν αυτός κατευθύνεται προς αμερικανική περιοχή στον Ειρηνικό και κριθεί ότι αποτελεί κρίσιμη απειλή κατά της ιαπωνικής εθνικής ασφάλειας, σύμφωνα με το Kyodo.

Από την άλλη μεριά, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η Ιαπωνία δεν διαθέτει την αμυντική ικανότητα να καταρρίψει έναν πύραυλο που ενδεχόμενα να βρεθεί σε τροχιά πάνω από την επικράτειά της, με κατεύθυνση προς το Γκουάμ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη

Ο D. Trump απειλεί: Οι ΗΠΑ έχουν εκσυγχρονίσει το πυρηνικό τους οπλοστάσιο

Sigmar Gabriel: Να μην βαδίσουμε ως υπνοβάτες προς ένα πυρηνικό πόλεμο

Reuters: Το Πεκίνο κρατάει χαμηλούς τόνους στην κρίση με τη Β. Κορέα

Οι Βρυξέλλες επεκτείνουν τις κυρώσεις σε βάρος της Β. Κορέας

Διαβάστε Περισσότερα

Ενδοσκοπική Καρδιοχειρουργική

Η νεότερη εξέλιξη στις επεμβάσεις της καρδιάς