Φάουτσι: Πολιτική δήλωση η άρνηση εμβολιασμού - Ξεπεράστε το

Φάουτσι: Πολιτική δήλωση η άρνηση εμβολιασμού - Ξεπεράστε το

«Είναι απογοητευτικό να βλέπουμε τους ανθρώπους να μην εμβολιάζονται, όταν έχουν το εμβόλιο στη διάθεσή τους» τόνισε ο Αμερικανός λοιμωξιολόγος Άντονι Φάουτσι, καθώς τα επίπεδα εμβολιασμού στους ενήλικες στις ΗΠΑ είναι στάσιμα στο 67%.

Ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος μίλησε στο MSNBC και ρωτήθηκε σχετικά με το τι μπορεί να γίνει για να επιταχυνθούν οι ρυθμοί εμβολιασμού των πολιτών.

«Είναι απογοητευτικό να βλέπουμε τους ανθρώπους να μην εμβολιάζονται, όταν έχουν το εμβόλιο στη διάθεσή τους. Εδώ έχουμε ένα εμβόλιο που είναι πολύ, πολύ αποτελεσματικό στην πρόληψη της ασθένειας και σίγουρα στην πρόληψη νοσηλείας. Είναι εύκολο να το λάβετε. Είναι δωρεάν και είναι άμεσα διαθέσιμο», είπε.

«Σώστε τις ζωές σας»



«Πρέπει να αναρωτηθούμε, ποιο είναι το πρόβλημα; Ξεπεράστε το. Ξεπεράστε αυτήν την πολιτική δήλωση. Απλά ξεπεράστε το και προσπαθήστε να σώσετε τις ζωές, τις δικές σας και της οικογένειάς σας» πρόσθεσε ο Φάουτσι.

«Όπου υπάρχουν υψηλά επίπεδα εμβολιασμού, υπάρχουν χαμηλά επίπεδα μόλυνσης, χαμηλά επίπεδα νοσηλείας και σχεδόν κανένας θάνατος», ανέφερε ο λοιμωξιολόγος.