Φίλης κατά Τσίπρα, Ιερωνύμου, Καμμένου: Το «20» έγινε μη προβιβάσιμος βαθμός

Φίλης κατά Τσίπρα, Ιερωνύμου, Καμμένου: Το «20» έγινε μη προβιβάσιμος βαθμός

Σφοδρότατα πυρά κατά του πρωθυπουργού, του Αρχιεπισκόπου, του υπουργού Άμυνας αλλά και του ΣΚΑΪ - τον οποίο ενέπλεξε στα ενδοκυβερνητικά και εσωκομματικά «power games» - εξαπέλυσε κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής ο Νίκος Φίλης, διαμηνύοντας με τη στάση του ότι θα αποτελέσει «πολιτικό πρόβλημα» για τον Αλέξη Τσίπρα στο επόμενο διάστημα. «Το ερώτημα για την απομάκρυνσή μου αιωρείται στο χώρο της δημόσιας σφαίρας και απασχολεί κάθε δημοκρατικό πολίτη», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Έντονα συγκινησιακά φορτισμένος, ο υπουργός Παιδείας ανέφερε: «Μοχθήσαμε 13 μήνες, έφτασε η μέρα της αποχώρησης» και δήλωσε σκωπτικά ότι οι πολύ θετικές αναφορές, και το «20» του κ. Τσίπρα μετατράπηκαν «αιφνιδίως» σε «μη προβιβάσιμο βαθμό». «Ποιος κάνει λάθος, ο γαλαντόμος "καθηγητής", που χωρίς εξήγηση ακύρωσε την υψηλή βαθμολογία, ή ο 'άριστος μαθητής' ο οποίος βρέθηκε ενώπιον μια τόσο δραματικής ανατροπής; Όσο δεν εξηγούνται αυτά τα πράγματα πειστικά, αυτή η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, ειδικότερα αν είναι κοτζάμ υπουργείο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Νίκος Φίλης έκανε αναφορά στο έργο του υπουργείου και ζήτησε από τη νέα ηγεσία να «αγκαλιάσει» το πρόγραμμα του υπουργείου για τα προσφυγόπουλα.

Αφήνοντας ποικίλες αιχμές για αυταρχισμό, ο κ. Φίλης είπε ότι «στα νιάτα μας βγάζαμε τη γλώσσα στα χρηστά συντηρητικά ήθη μας κατηγορούσαν για μιάσματα… Αυτοί οι απόντες, οι δοτοί οι κυνικοί οι άθλιοι από ζωή που πήραν πτυχία με τα λεφτά του μπαμπά τους αυτό το μέταλλο δεν το έχουν, και δεν ανταλλάσσεται ακόμη και με υπουργική καρέκλα». Εμφανίστηκε έτσι ως υπερασπιστής των διαχρονικών ιδεών της Αριστεράς, λέγοντας με νόημα ότι «δεν με ξέρουν καλά αυτοί που νόμιζαν ότι θα άλλαζε στάση».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Φίλης κατηγόρησε την Εκκλησία ότι δεν περιορίζεται στα θρησκευτικά της καθήκοντα, άλλα η στάση της εκτείνεται και σε αναζήτηση κεντρικού πολιτικού ρόλου και επιστροφή στο παρελθόν.

Ο απερχόμενος υπουργός ισχυρίστηκε δε,ότι «οργανώθηκε και εκτελέστηκε συμβόλαιο πολιτικού θανάτου μου στο ΣΚΑΙ στη συνέντευξη του κ. Ιερώνυμου στον Αλέξη Παπαχελά όπου ζητήθηκε η καθαίρεση του 'προβληματικού παιδιού'». Αποκάλεσε επίσης ως «ευθεία πρόκληση προς τον πολιτικό κόσμο όσα υποστήριξε στη συνέντευξη του στον σταθμό μας ο Αρχιεπίσκοπος».

«Στη συνεχεία μάλιστα εκτοξεύτηκε η ανατριχιαστική για τη δημοκρατική και συνταγματική τάξη απειλή (Ιερωνύμου) περί ''πρόθυμων πολιτικών παραγόντων'' να ρίξουν την κυβέρνηση (σ.σ Καμμένος)» συνέχισε. Θυμίζω, τόνισε ο Νίκος Φίλης, την όψιμη αντίδραση του Ιερώνυμου στο τέμενος στην Αθήνα, την υιοθέτηση ακροδεξιάς ρητορικής για μουσουλμανικό κίνδυνο από το προσφυγικό, και την προσχώρηση στο αντιχριστιανικό δόγμα 'ψωμί μόνο για Έλληνες' με πλήρη κάλυψη ρασοφόρων… Είναι, συμπλήρωσε, επικίνδυνη ρητορική που θα βυθίσει την πατρίδα μας σε κρίση.

Έκανε μάλιστα λόγο για ιταμή αξίωση να απαιτείται η αποχώρησή του με τη «μιντιακή στήριξη του χρεοκοπημένου κατεστημένου». «Πρόκειται για παραθεσμική συμπεριφορά στην όποια θα αντιταχθούμε με όποιο κόστος» διεμήνυσε.

«Αν η κοινωνία δεν είναι δεκτική, ακόμα και οι καλές προθέσεις μας δεν μας πάνε μακριά» σχολίασε από την πλευρά του ο νέος υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.

«Θα κάνουμε τα πάντα για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων», ανέφερε στην ομιλία του, συμπληρώνοντας ότι το υπουργείο προσπαθεί να καταργήσει κάποιες δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης προς τον ΟΟΣΑ, με αιχμή τη χρηματοδότηση της παιδείας. Επίσης, σημείωσε ότι εάν οι εκπαιδευτικοί δεν σηκώσουν το βάρος δεν μπορεί να γίνει τίποτα, όσα νομοσχέδια και να περάσει το υπουργείο Παιδείας.

Με πληροφορίες από skai.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ