Γερμανία: Οι ΗΠΑ δεν προσέφεραν εναλλακτική στην πυρηνική συμφωνία με το Ιράν

Γερμανία: Οι ΗΠΑ δεν προσέφεραν εναλλακτική στην πυρηνική συμφωνία με το Ιράν

Η Γερμανία θέλει να διατηρηθεί η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν διότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν προσέφερε καμία εναλλακτική για να εμποδίσει την Ισλαμική Δημοκρατία από το να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας.

«Η συμφωνία λειτουργεί. Θέλουμε να διατηρήσουμε τους ελέγχους και τους κανόνες διαφάνειας», πρόσθεσε ο Μάας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Και αυτό ισχύει κυρίως επειδή είναι εντελώς άγνωστο τι σκέφτονται οι ΗΠΑ ως εναλλακτική στη συμφωνία που εμποδίζει το Ιράν να αναπτύξει πυρηνικά όπλα, ενώ παράλληλα είναι δυνατό να ελέγχεται η συμμόρφωσή του», πρόσθεσε ο Μάας.

Επιπλέον, η Γερμανία προσπαθεί να αξιολογήσει κατά πόσο θα υπάρξουν συνέπειες στις εταιρίες της από την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τη χώρα του από την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν και να επιβάλει εκ νέου κυρώσεις, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Παράλληλα, εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομίας, μιλώντας επίσης σε τακτική συνέντευξη Τύπου, δήλωσε ότι δεν μπορεί να πει ποιες ακριβώς θα είναι οι συνέπειες, αλλά ένα σημαντικό ερώτημα θα είναι ο αντίκτυπος στις τράπεζες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία AP

Διαβάστε Περισσότερα

Ενδοσκοπική Καρδιοχειρουργική

Η νεότερη εξέλιξη στις επεμβάσεις της καρδιάς