«Πιστεύω ότι θα κάνουμε κανονικά Πάσχα, αλλά θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για τις επόμενες δύο εβδομάδες», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, εκφράζοντας την αισιοδοξία της για την πορεία της πανδημίας, ενώ αναφερόμενη στα σχολεία σημείωσε πως δεν φαίνεται να υπήρξαν περισσότερα κρούσματα με το άνοιγμά τους.
Μιλώντας στο Open η Μίνα Γκάγκα εκτίμησε ότι «την άνοιξη τα πράγματα θα είναι σίγουρα καλύτερα», υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «αυτή τη στιγμή πρέπει να είμαστε ακόμα προσεχτικοί γιατί οι εισαγωγές στα νοσοκομεία είναι πολλές, η μόλυνση από τις νεαρότερες ηλικίες γυρνάει και μπαίνει στα σπίτια» και είναι αυτές που προκαλούν το μεγαλύτερο μέρος των εισαγωγών στα νοσοκομεία και σίγουρα και τις περισσότερες, αν όχι όλες, εισαγωγές στις μονάδες.
Υπενθύμισε πως «είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι τα κρούσματα είναι πολλές χιλιάδες, η πιθανότητα να μολυνθούμε είναι γύρω μας» και σημείωσε πως «αυτοί που κινδυνεύουν είναι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί», καθώς το μεγαλύτερο μέρος του γενικού πληθυσμού είναι πια εμβολιασμένο και ένα μεγάλο μέρος έχει νοσήσει, άρα υπάρχει μία σημαντική ανοσία.
Αναφερόμενη στο άνοιγμα των σχολείων, εξήγησε πως δεν φαίνεται να δημιουργήθηκε πρόβλημα από αυτό. «Η εβδομάδα κύλησε καλά, τα κρούσματα δεν αυξήθηκαν. Είμαστε η μοναδική χώρα που κράτησε τόσο χρόνο κλειστά τα σχολεία. Για τα παιδιά υπάρχουν και εμβόλια και επαρκή ραντεβού», πρόσθεσε.
Απαντώντας στο ερώτημα για το Παίδων Πεντέλης,ανέφερε: «Ανεβήκαμε πάνω πριν πάρουμε την απόφαση. Η νοσηλευτική υπηρεσία είπε ότι δεν μπορεί να κάνει τα πάντα. Για έξι εβδομάδες δεν θα εφημερεύει για δύο μέρες την εβδομάδα θέλουμε να υποστηρίξουμε το Παίδων Πεντέλης» και συμπλήρωσε ότι «έχουμε τρία παιδιατρικά στην Αθήνα, είναι το μικρότερο, εκεί έχει πρόσβαση μόνον ο βόρειος τομέας και όχι ο νότιος Χρειάζεται να κάνουμε μεγάλες εμβολιαστικές γραμμές»
Και εξήγησε: «Το Αγία Σοφία κάνει 600 εμβόλια την ημέρα, δεν μπορεί να τα αυξήσει. Στο Παίδων Πεντέλης κάνουν τα μισά εμβόλια από το Παίδων Αγία Σοφία. Στην Ελλάδα το μεγαλύτερο μας πρόβλημα είναι ότι κοιτάμε τον διπλανό μας και όχι τι κάνουμε εμείς».
Διαβάστε ακόμα: