Ο απόλυτος παραλογισμός του Δημοσίου αποτυπώνεται με τον πιο γλαφυρό τρόπο στην χαρτογράφηση των κτιριών που χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες των δημόσιων υπηρεσιών και που εδω και πολλά χρόνια καμια κυβέρνηση δεν έβαλε τάξη.
Σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε ομάδα υπαλλήλων με επικεφαλής τον νυν βουλευτή του Ποταμιού Π. Καρκατσούλη το 2011 και δημοσιεύει η "Καθημερινή", 15 ελληνικά υπουργεία στεγάζονται σε 604 κτίρια μόνο στην Αττική και το σχεδόν 45% αυτών δηλαδή τα 263 δεν ανήκει στο κράτος αλλά σε ιδιώτες και τα νοικιάζει. Το δε αντίτιμο των ενοικίων εκτιμάται σε πάνω απο 100 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, την ώρα που το Δημόσιο έχει στην κυριότητά του εκατοντάδες ακίνητα που μένουν ανεκμετάλλευτα ή στην καλύτερη περίπτωση αποδίσουν ελάχιστα έσοδα.
Απο τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν και παραδόθηκαν στον ΟΟΣΑ ο αριθμός των κτιρίων ανά υπουργείο στην Αττική είναι:
Εσωτερικών 18
Οικονομικών (εξαιρούνται οι εφορίες) 102
Εξωτερικών 12
Αμύνης 24
Ανάπτυξης 31
Παιδείας 15
Μεταφορών/ Δημοσίων έργων 55
Περιβάλλοντος 23
Υγείας 13
Αγροτικής Ανάπτυξης 13
Δικαιοσύνης 2
Προστασίας του πολίτη 24
Τουρισμού/ Αθλητισμού (περιλαμβάνονται ομοσπονδίες, εγκαταστάσεις κτλ.) 266
Θαλασσίων υποθέσεων και Ναυτιλίας 2
Γραμματεία πρωθυπουργού 4
Η ίδια έρευνα έδειξε στο μεταξύ και την άλλη μεγάλη παθογένεια του Δημοσίου με τις αρμοδιόιτητες των υπαλλήλων αφού κατέγραψε ότι οι περίπου 58.000 υπάλληλοι των υπουργείων έχουν 23.140 διαφορετικές αρμοδιότητες πολές εκ των οποίων είναι κενού περιεχομένου.