Καναδάς: Φορτηγό επιχείρησε να πέσει πάνω σε πεζούς στο Εντμοντον

Καναδάς: Φορτηγό επιχείρησε να πέσει πάνω σε πεζούς στο Εντμοντον

Πάνω σε πεζούς στην πόλη Εντμοντον του Καναδά επιχείρησε να πέσει άνδρας με φορτηγό το βράδυ του Σαββάτου, ωστόσο, την πορεία του ανέκοψε περιπολικό της αστυνομίας που βρισκόταν έξω από γήπεδο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας Σκοτ Πάτινσον, ο δράστης έριξε πολλαπλές μαχαιριές στον αστυνομικό πριν χαθεί στο πλήθος, ενώ εκείνη την ώρα ο δρόμος ήταν γεμάτο κόσμο, καθώς όλοι είχαν μαζευτεί στο γήπεδο για να ένα τοπικό ματς.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του ενώ ο αστυνομικός που δέχτηκε την επίθεση νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Στο εσωτερικό του φορτηγού βρέθηκε μια σημαία του ISIS ενώ οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο άνδρας να είχε και συνεργούς.

Η αστυνομία δεν έχει ανακοινώσει επισήμως αν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση, ωστόσο όλα δείχνουν ότι ήταν οργανωμένο από μέλος ή υποστηρικτή του Ισλαμικού Κράτους.

Αυτόπτες μάρτυρες, δήλωσαν πως πολλοί πεζοί γλίτωσαν από θαύμα, καθώς κατάφεραν να αποφύγουν το φορτηγό πηδώντας και τρέχοντας προς κάθε κατεύθυνση. «Έβλεπα ανθρώπους να πηδούν και από παντού. Είμαι σοκαρισμένος», δήλωσε ένας από τους ανθρώπους που βρέθηκαν στο σημείο.

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια