Μ. Θεμιστοκλέους: Εντός του Ιουνίου θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί κατ' οίκον

Μ. Θεμιστοκλέους: Εντός του Ιουνίου θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί κατ' οίκον

Εντός του Ιουνίου θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί κατ' οίκον, ανέφερε σήμερα ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε χαρακτηριστικά: «Είμαστε κοντά στο να προχωρήσουμε σε ανακοινώσεις για τους εμβολιασμούς κατ' οίκον και ευελπιστούμε να αρχίσουν εντός Ιουνίου».

Πρόσθεσε δε ότι μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε καταφέρει να πετύχουμε το τείχος ανοσίας, ενώ τόνισε ότι πρωταθλητές στον εμβολιασμό αναδεικνύονται οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 75-79 ετών. Επισήμανε, πάντως, ότι ακόμη και στις ομάδες που άνοιξαν πρόσφατα η συμμετοχή πάει πολύ καλά.

Όσον αφορά τον εμβολιασμό των νέων από 18 έως 29 ετών, ανέφερε ότι ο εμβολιασμός θα γίνει σε δυο φάσεις, ενώ διατύπωσε την εκτίμηση εκτίμησε ότι σύντομα μπορεί να ανοίξει για την ομάδα 25-29 ετών. Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν την επόμενη βδομάδα

Αναφερόμενος στον εμβολιασμό παιδιών, ξεκαθάρισε ότι δεν μιλάμε για παιδιά δημοτικού, αλλά για τις ηλικίες 12- 15 ετών. Όταν η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών δώσει το πράσινο φως, διευκρίνησε, τότε η σύσταση θα είναι να εμβολιαστούν τα παιδιά αυτής της ηλικίας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια