Με 90 δολάρια είχαν πληρώσει μία από τις δολοφόνους του Kim Yong-nam

Με 90 δολάρια είχαν πληρώσει μία από τις δολοφόνους του Kim Yong-nam

H γυναίκα από την Ινδονησία δήλωσε στους αστυνομικούς πως νόμιζε ότι θα έριχνε λάδι για μωρά στο πρόσωπο του Nam για τις ανάγκες τηλεοπτικής φάρσας.

Η Siti Aisyah, όπως ονομάζεται η ύποπτη, αποκάλυψε σε αξιωματούχους από τη χώρα της ότι δεν ήξερε πως η ουσία που θα έριχνε στο πρόσωπο του ετεροθαλούς αδελφού του βορειοκορεάτη ηγέτη Kim Yong-un ήταν το νευροτοξικό αέριο VX.

Αντιθέτως, δύο άντρες με τα ονόματα James και Chang, και εμφάνιση που παρέπεμπαν σε Ιάπωνα και Κορεάτη, τη διαβεβαίωσαν ότι επρόκειτο για τηλεοπτική φάρσα για την οποία μάλιστα πληρώθηκε μόλις 90 δολάρια. Στο πλαίσιο της φάρσας έπρεπε να ρίξει ένα είδος «λαδιού για μωρά» στο πρόσωπο του στόχου, όπως τις είχαν πει.

Τα παραπάνω αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η WSJ, στο οποίο ωστόσο επισημαίνεται ότι οι αστυνομικές αρχές της Μαλαισίας παραμένουν εξαιρετικά επιφυλακτικές για τους ισχυρισμούς της.

Η Siti Aisyah είναι μία από τους υπόπτους που έχουν συλληφθεί για τη δολοφονία του Kim Yong-Nam ενώ επτά βορειοκορεάτες πολίτες αναζητούνται για εμπλοκή στη δολοφονία. Ένας από τους υπόπτους εργάζεται με το βαθμό του Γραμματέα Β'' στην πρεσβεία της Βορείου Κορέας στη Μαλαισία.

Διαβάστε Περισσότερα

Ενδοσκοπική Καρδιοχειρουργική

Η νεότερη εξέλιξη στις επεμβάσεις της καρδιάς