«Η εξαγγελία του υπουργού Παιδείας για την κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων, ήταν ένα πυροτέχνημα, χωρίς σχέδιο, ήταν ένα τέχνασμα καθαρά για ψηφοθηρικούς λόγους και με αποπροσανατολιστικούς σκοπούς» δήλωσε η τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας Νίκη Κεραμέως στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm».
«Πρόκειται για εμπαιγμό της εκπαιδευτικής κοινότητας. Δεν μπορούν να παίζουν έτσι με τις αγωνίες των μαθητών και των γονιών. Ξυπνάμε το πρωί, καταργούνται οι πανελλήνιες, το απόγευμα δεν καταργούνται. Πρόκειται για μία ανεύθυνη πολιτική, η οποία δεν βλέπει τα πραγματικά προβλήματα της Παιδείας» σημείωσε η κ.Κεραμέως.
Σε ό,τι αφορά το σχέδιο νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση σχολίασε ότι η κυβέρνηση «το φέρνει κατακαλόκαιρο προς ψήφιση, για να μειωθούν οι αντιδράσεις». «Ακούγεται ότι ίσως ψηφιστεί την τελευταία μέρα πριν κλείσει η Βουλή, στις 3 Αυγούστου, ένα νομοσχέδιο το οποίο μας γυρίζει πίσω στις πιο σκοτεινές εποχές της δεκαετίας του ΄80, επαναφέρει μία παρωχημένη και άκρως επικίνδυνη αντίληψη για το ακαδημαϊκό άσυλο, οδηγεί τα μεταπτυχιακά προγράμματα σε σημαντική υποβάθμιση, εάν όχι σε κλείσιμο, αποτρέπει ξένους φοιτητές από το να έλθουν στη χώρα μας να σπουδάσουν, οδηγεί τη χώρα μας σε ένα απομονωμένο θλιβερό εσωστρεφές εκπαιδευτικό πρότυπο» είπε.
«Οι εξελίξεις στην εκπαίδευση, στο διεθνές γίγνεσθαι, τρέχουν σε μία συγκεκριμένη κατεύθυνση, της εξωστρέφειας, των διεθνών συνεργασιών. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κινείται στο αντίθετο ρεύμα αυτής της κατεύθυνσης. Είναι σαν να κινείται με το πόδι στο γκάζι τέρμα, αλλά στο αντίθετο ρεύμα» επισήμανε η τομεάρχης της ΝΔ.
Κληθείσα, έξαλλου, να σχολιάσει τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την άρση της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος για την Ελλάδα, στην οποία αναφέρεται δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg η κ. Κεραμέως παρατήρησε: «Είναι μία θετική εξέλιξη ο τερματισμός της διαδικασίας του υπερβολικού ελλείμματος. Οφείλεται σε τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού, που μετέτρεψαν από 2013 τα διαχρονικά πρωτογενή ελλείμματα σε πρωτογενή πλεονάσματα. Όταν, όμως, έχεις συμφωνημένα πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ για πολλά χρόνια μπροστά, μέχρι το 2022 και μετά πρωτογενή πλεονάσματα 2% μέχρι το 2060, όταν έχεις νέα μέτρα λιτότητας 5,1 δισ. ευρώ, μήπως όλα αυτά που συζητάμε περί τερματισμού διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος είναι συμβολικά και όχι ουσιαστικά στον βαθμό που η κυβέρνηση έχει ήδη υποθηκεύσει το μέλλον της χώρας για πάρα πολλά χρόνια;».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
(φωτογραφία: SOOC)