Ν. Μαδούρο κατά Ντ. Τραμπ: Μας κυνηγάει η Κου Κλουξ Κλαν

Ν. Μαδούρο κατά Ντ. Τραμπ: Μας κυνηγάει η Κου Κλουξ Κλαν

"Καθώς πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές της Κυριακής, οι ΗΠΑ εντείνουν τις πιέσεις τους προσπαθώντας να επιτύχουν αλλαγή καθεστώτος στη χώρα μας", ανέφερε ο Νικολάς Μαδούρο σε συνέντευξη που έδωσε στο γαλλικό δίκτυο FRANCE 24.

"Δεν μας προκαλεί έκπληξη, δεν είναι κάτι καινούριο κάτι τέτοιο αφού έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν και με άλλους Αμερικανούς προέδρους. Ωστόσο αυτή τη φορά έχουμε να κάνουμε με τον Τραμπ. Έχουμε να κάνουμε με έναν ακροδεξιό, με την Κου Κλουξ Κλαν. Μας καταδιώκει η Κου Κλουξ Κλαν", είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Σε ερώτηση του Γάλλου δημοσιογράφου για το αν θεωρεί υπαρκτή την απειλή μιας στρατιωτικής επέμβασης εκ μέρους των ΗΠΑ, ο Μαδούρο απάντησε πως δεν μπορεί να αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο μετά τις εκλογές της Κυριακής. "Τα τελευταία χρόνια έχουμε εξαρθρώσει πολλές οργανώσεις που σχεδίαζαν πραξικόπημα στη Βενεζουέλα. Επίσης, δεν ξεχνάμε πως οι ΗΠΑ έχουν πλούσιο ιστορικό επεμβάσεων σε χώρες της Λατινικής Αμερικής" , είπε χαρακτηριστικά.

Τα προβλήματα εξαγωγών της Βενεζουέλας οξύνονται καθώς πλησιάζουν οι εκλογές της Κυριακής. Διεθνείς αναλυτές εκτιμούν ότι μετά την επανεκλογή του Μαδούρο -την οποία προεξοφλούν όπως και το ότι δεν θα υπάρξει νοθεία- η αντίδραση των ΗΠΑ θα είναι οξεία. Ως πιθανότερο σενάριο προκρίνεται εκείνο της επιβολής κυρώσεων στις εξαγωγές πετρελαίου της λατινοαμερικανικής χώρας, κάτι που ήδη έχει προαναγγείλει ο πρόεδρος Τραμπ από την αρχή του έτους.