Θύμα επίθεσης έπεσε χθες ο αναπληρωτής καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Γεώργιος Παύλος. Οι δράστες τρύπησαν τα λάστιχα του αυτοκινήτου του, ενώ με κόκκινη μπογιά έγραψαν τη λέξη ΑΝΤΙFA και ζωγράφισαν σφυροδρέπανα.
Όπως αναφέρει το kathimerini.gr, ο κ. Παύλος υποστηρίζει πως η επίθεση συνδέεται με το ότι κατά το παρελθόν είχε καταγγείλει πράξεις βίας και ξυλοδαρμών μέσα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο. «Η καταστροφή του αυτοκινήτου μου είναι πράξη εκδίκησης εκ μέρους τρομοκρατικών και μειοψηφικών ομάδων που δρουν μέσα στο πανεπιστήμιο και οι οποίες έχουν ασκήσει βία σωματική σε φοιτητές για διάφορους λόγους. Ενδεικτικά ένας φοιτητής της Αρχιτεκτονικής εδάρη ανηλεώς στα καμαρίνια της σχολής επειδή ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι τα γενέθλιά του συνέπιπταν με την επέτειο των Ιμίων και την πτώση του ελικοπτέρου. Το παιδί κατάγεται από νησί κοντά στα Ιμια» ανέφερε στην «Κ» ο κ. Παύλος.
«Εγώ κατήγγειλα δημόσια τους ξυλοδαρμούς, λέγοντας ότι δεν δυνατόν να μην μιλάμε ως πανεπιστήμιο για τα γεγονότα βίας και να μην προστατεύουμε τους φοιτητές και το πανεπιστήμιο από την κατάργηση της ελευθερίας λόγου και σκέψης. Δεν μπορούμε να συγκαλύπτουμε εγκληματικές πράξεις που καταργούν κυριολεκτικά τη δημοκρατία και το πανεπιστημιακό άσυλο. Δεν μπορούμε να βλέπουμε να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή φοιτητών που τολμούν να εκφράσουν κάποια άποψή τους», πρόσθεσε.
Επίσης, φοιτητές της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς κατήγγειλαν ότι εκλήθησαν στον ανακριτή, εξαιτίας των αναφορών του κ. Παύλου στην Πρυτανεία και στην Εισαγγελία Ξάνθης και Ροδόπης πως ομάδες φοιτητών ασκούσαν βία και τρομοκρατούσαν εντός του ΑΕΙ. Ο καθηγητής διέψευσε ότι οι δικές του αναφορές προκάλεσαν την ανακριτική κλήση, διότι η δίωξη ήταν αυτεπάγγελτη. Επίσης, ο κ. Παύλος δηλώνει ότι εκτός από τον ίδιο, έχουν στοχοποιηθεί και φοιτητές που τον υποστήριξαν.
Ο κ. Παύλος έχει δεχθεί επίσης καταγγελίες για τον τρόπο διδασκαλίας του (ότι είναι πολύ αυστηρός στη βαθμολόγηση, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλα ποσοστά αποτυχίας σε μάθημά του) και για τα συγγράμματά του. Μάλιστα, διενεργήθηκε σχετικά ''Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) μετά από απόφαση της Πρυτανείας του Ιδρύματος.
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι όλα αυτά αποτελούν εκ των υστέρων σενάρια με σκοπό να στοχοποιηθεί, καθώς έχει επικριτική στάση κατά των βίαιων γεγονότων από φοιτητές αλλά και όσων διοικήσεων του Δημοκρίτειου τα ανέχονται. «Μου ζήτησαν να τους δοθούν λυμένα θέματα στις εξετάσεις και αρνήθηκα. Εδώ και πολλά χρόνια που διδάσκω, κανείς άλλος φοιτητής δεν είχε πρόβλημα με τα μαθήματά μου» αναφέρει.