Ο Καναδάς απελαύνει τον πρέσβη της Βενεζουέλας

Ο Καναδάς απελαύνει τον πρέσβη της Βενεζουέλας

Ο Καναδάς θα εκδιώξει τον διπλωμάτη της Βενεζουέλας στη χώρα και θα απαγορεύσει την επιστροφή του πρέσβη του Καράκας ο οποίος έχει ήδη αποχωρήσει, δήλωσε σήμερα Δευτέρα η υπουργός Εξωτερικών Chrystia Freeland, έπειτα από την απέλαση των διπλωματικών απεσταλμένων της Βραζιλίας και του Καναδά στην Βενεζουέλα.

Σημειώνεται ότι η Βενεζουέλα προχώρησε στην απέλαση των πρεσβευτών έπειτα από τις επικρίσεις που εξέφρασαν για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα. Γενικότερα, κατά το 2017 τα δυτικά έθνη και οι γείτονες της Βενεζουέλας, επέκριναν όλο και περισσότερο τον πρόεδρο Nicolas Maduro, κατηγορώντας τον για περιορισμό της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Από την πλευρά της, η Βενεζουέλα υποστηρίζει ότι ξένες κυβερνήσεις προσπαθούν να ενθαρρύνουν ένα πραξικόπημα.

Η Βενεζουέλα είχε ήδη αποσύρει τον πρεσβευτή της σε ένδειξη διαμαρτυρίας για κυρώσεις της κυβέρνησης του Καναδά κατά του καθεστώτος Maduro που επιβλήθηκαν τον Σεπτέμβριο.

Όπως μετέδωσε το Reuters, στην δήλωσή της, η ΥΠΕΞ του Καναδά Freeland ενημέρωσε ότι ο πρεσβευτής της Βενεζουέλας δεν είναι πλέον ευπρόσδεκτος στον Καναδά και ότι ο αντικαταστάτης του διπλωμάτης (charge d'affaires) της Βενεζουέλας είναι πλέον πρόσωπο non grata.

Ο κα Freeland δήλωσε ότι η απέλαση του καναδού διπλωμάτη από τη Βενεζουέλα το Σαββατοκύριακο ήταν «χαρακτηριστική του καθεστώτος Maduro, το οποίο έχει υποσκάψει όλες τις προσπάθειες για την αποκατάσταση της δημοκρατίας και για να βοηθήσει τον λαό της Βενεζουέλας».

«Οι Καναδοί δεν θα σταθούν άλλο άπραγοι καθώς η κυβέρνηση της Βενεζουέλας αρνείται στο λαό της τα θεμελιώδη δημοκρατικά και ανθρώπινα δικαιώματα και τους αρνείται να έχουν πρόσβαση στη βασική ανθρωπιστική βοήθεια», πρόσθεσε στην δήλωσή της.

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια