Ολλανδία: Κατέληξε ο δημοσιογράφος Πέτερ Ντε Βρις που είχε δεχτεί πυροβολισμούς

Ολλανδία: Κατέληξε ο δημοσιογράφος Πέτερ Ντε Βρις που είχε δεχτεί πυροβολισμούς

Ο Ολλανδός δημοσιογράφος Πέτερ Ντε Βρις, ο οποίος είχε δεχτεί πυροβολισμούς σε έναν δρόμο στο Άμστερνταμ στις 6 Ιουλίου και είχε τραυματιστεί σοβαρά, υπέκυψε στα τραύματά του, όπως μετέδωσε το RTL. Ο Ντε Βρις είχε γίνει γνωστός για τις έρευνές του που έχουν φέρει στο φως εγκλήματα του ολλανδικού υποκόσμου.

Ο Ντε Βρις κέρδισε το 2008 ένα διεθνές βραβείο Emmy στην κατηγορία επικαιρότητας για τις έρευνες του στην υπόθεση εξαφάνισης της εφήβου Νάταλι Χολογουέι στην Αρούμπα το 2005.

«Ο Πέτερ πολέμησε μέχρι το τέλος, όμως δεν μπόρεσε να κερδίσει τη μάχη. Πέθανε, έχοντας γύρω του αυτούς που τον αγαπούν», δήλωσαν οι οικείοι του 64χρονου δημοσιογράφου.

Μετά την επίθεση ο Ντε Βρις βρισκόταν μεταξύ ζωής και θανάτου στο νοσοκομείο, στο οποίο είχε μεταφερθεί αφού τραυματίσθηκε από σφαίρες –μία από τις οποίες τον έπληξε στο κεφάλι– σε δρόμο στο κέντρο του Άμστερνταμ, ενώ ήταν ακόμη μέρα. Είχε μόλις βγει από τηλεοπτικό στούντιο έπειτα από ένα τοκ-σόου, στο οποίο είχε παρέμβει ως προσκεκλημένος.

Η επίθεση προκάλεσε πολλές αντιδράσεις από δημοσιογράφους και πολιτικές προσωπικότητες, ακόμη και πέραν των ολλανδικών συνόρων.

Δύο ύποπτοι εμφανίσθηκαν την Παρασκευή ενώπιον της ολλανδικής δικαιοσύνης. Ο δικαστής που έχει επιληφθεί των ανακρίσεων παρέτεινε για δύο εβδομάδες την προφυλάκιση των δύο υπόπτων. Σύμφωνα με τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για τον Καμίλ Ε., έναν 35χρονο Πολωνό υπήκοο κάτοικο του Μάουρικ (κεντρική Ολλανδία) και τον Ντελάνο Γκ., έναν κάτοικο του Ρότερνταμ ηλικίας 21 ετών.