Το Σάββατο θα ολοκληρωθεί η διαδικασία ταυτοποίησης των νεκρών

Το Σάββατο θα ολοκληρωθεί η διαδικασία ταυτοποίησης των νεκρών

Το αργότερο έως το Σάββατο θα διαρκέσει η διαδικασία ταυτοποίησης των 82 νεκρών από την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε την Ανατολική Αττική, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων, ο αριθμός των οποίων παραμένει άγνωστος.

Έως χθες είχε ολοκληρωθεί η νεκροψία-νεκροτομή για 30 σορούς, ενώ δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί αν μέσα στους νεκρούς υπάρχουν και αγνοούμενοι. 

Παράλληλα, δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα οι επιχειρήσεις στα κλειστά σπίτια. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι συγγενείς των αγνοουμένων μπορούν να προσέρχονται στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Πανεπιστημίου Αθηνών, (στην οδό Μικράς Ασίας 75) στο Γουδί, έως και αύριο Παρασκευή, από τις 08:00 έως τις 20:00, προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία που πρόκειται να ακολουθηθεί για την ταυτοποίηση των θυμάτων.

Χθες είχε ολοκληρωθεί η νεκροψία-νεκροτομή για 30 σορούς, ενώ ακόμα δεν είναι γνωστό αν μεταξύ των νεκρών υπάρχουν και πρόσωπα που αγνοούνται.

Τα άψυχα σώματα (68 έως χθες) φυλάσσονται στους ψυκτικούς θαλάμους του νεκροτομείου Σχιστού. Από εκεί μεταφέρονται σταδιακά στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία, στο Γουδί, όπου γίνεται η νεκροψία και στη συνέχεια η αναγνώριση από τους συγγενείς. Όταν αυτό δεν είναι εφικτό γίνεται λήψη δείγματος DNA.