Σολτς σε Πούτιν: Ο ισχυρισμός ότι Ναζί κυβερνούν την Ουκρανία είναι λάθος

Σολτς σε Πούτιν: Ο ισχυρισμός ότι Ναζί κυβερνούν την Ουκρανία είναι λάθος

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν για την ουκρανική κρίση είχε σήμερα ο Γερμανός Καγκελάριος ο οποίος με ανάρτησή του στο twitter, μετά το πέρας των πολύωρων συνομιλίων, σημείωσε πως ανέφερε ότι «ο ισχυρισμός ότι οι Ναζί βρίσκονται στην εξουσία στην Ουκρανία είναι λάθος».

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του ανέφερε: «Τρία πράγματα από τη σημερινή μακρά τηλεφωνική συνομιλία μου με τον Πούτιν: Πρέπει να υπάρξει το συντομότερο δυνατό κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία. Ο ισχυρισμός ότι εκεί κυβερνούν οι Ναζί είναι λάθος. Και επισήμανα την ευθύνη της Ρωσίας για την παγκόσμια επισιτιστική κατάσταση».

Νωρίτερα το Reuters μετέδωσε ανακοίνωση του Κρεμλίνου, βάσει της οποίας ο Πούτιν είπε στον Σολτς ότι η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό της σύγκρουσης «έχει μπλοκαριστεί ουσιαστικά από το Κίεβο», αλλά τόνισε ότι Μόσχα και Βερολίνο θα συνεχίσουν τις συνομιλίες σε διάφορα επίπεδα.

Ο Γερμανός καγκελάριος προέτρεψε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία το συντομότερο δυνατό, δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος την Παρασκευή. Χρειαζόταν μια εκεχειρία για να βελτιωθεί η ανθρωπιστική κατάσταση στην Ουκρανία και να επιτραπεί η πρόοδος στην εξεύρεση διπλωματικής λύσης για τη σύγκρουση, είπε, μετέδωσε το Reuters.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας των 75 λεπτών, ο Σολτς υπενθύμισε στον Πούτιν την ευθύνη της Ρωσίας για την παγκόσμια κατάσταση των τροφίμων, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης

Επίσης, το Κρεμλίνο ανέφερε πως ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε και στους άμαχους στο εργοστάσιο χάλυβα Azovstal, στη Μαριούπολη λέγοντας ότι έχουν φύγει από το πολιορκημένο εργοστάσιο.  «Αναφέρθηκε επίσης ότι, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Ηνωμένων Εθνών και της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού, απομακρύνθηκαν πολίτες, οι οποίοι κρατήθηκαν από τις ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας στο εργοστάσιο της Μαριούπολης Αζόβσταλ».

Ο Πούτιν και ο Σολτς συμφώνησαν να συνεχίσουν τις επαφές τους μέσω διαφόρων καναλιών, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια