Την Τετάρτη τα αποτελέσματα της νεκροψίας της σορού του Kim Yong-nam

Την Τετάρτη τα αποτελέσματα της νεκροψίας της σορού του Kim Yong-nam

Τα αποτελέσματα της νεκροψίας που έγινε στο πτώμα του Kim Jong-nam, του ετεροθαλή αδελφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Kim Jong-un, αναμένεται να δημοσιοποιηθούν μεθαύριο, Τετάρτη, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του υπουργού Υγείας της Μαλαισίας.

Ο Kim Jong-nam δολοφονήθηκε την προηγούμενη εβδομάδας στην Κουάλα Λουμπούρ.

“Μιλάμε για το χρονικό διάστημα που απαιτείται ώστε να ολοκληρωθεί μία νεκροψία και να δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματά της,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, Sathasivam Subramaniam, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με τη δημοσιοποίηση του αναφερόμενου αποτελέσματος.

Αξιωματούχοι από τη Βόρεια Κορέα προσπάθησαν να εμποδίσουν τη διενέργεια της νεκροψίας από τις αρχές της Μαλαισίας, ζητώντας την άμεση μεταφορά της σορού του Kim Jong-nam στη Βόρεια Κορέα.

Τουλάχιστον 3 ύποπτοι έφυγαν αεροπορικών από την Τζακάρτα στο Ντουμπάι

Την ίδια στιγμή, τουλάχιστον τρεις από τους ύποπτους Βορειοκορεάτες, που καταζητούνται για τη δολοφονία του Kim Jong-nam, φέρονται να πέταξαν από την Τζακάρτα στο Ντουμπάι, το βράδυ της ημέρες που διαπράχθηκε η δολοφονία, σύμφωνα με αξιωματούχο των αρμόδιων υπηρεσιών ελέγχου στην Ινδονησία.

Τα ονόματα των τριών υπόπτων έχουν γνωστοποιηθεί, ενώ δεν έχει δημοσιοποιηθεί το όνομα του τέταρτου υπόπτου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ