Δύο διασωληνωμένοι από τη φωτιά σε κτίριο της Πλατείας Αριστοτέλους - Απεγκλωβίστηκαν 44 άτομα

Δύο διασωληνωμένοι από τη φωτιά σε κτίριο της Πλατείας Αριστοτέλους - Απεγκλωβίστηκαν 44 άτομα

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε πριν τις 3 το μεσημέρι στο κτίριο όπου στεγάζεται το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, επί της οδού Αριστοτέλους 27 στο κέντρο της πόλης.

Στο σημείο επιχείρησαν δώδεκα οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας με 40 πυροσβέστες.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, από το κτίριο απομακρύνθηκαν 44 άτομα. Ανάμεσά τους ήταν και 30 μαθητές που βρίσκονταν σε παρακείμενο φροντιστήριο. Δύο άτομα διακομίστηκαν διασωληνωμένα στο νοσοκομείο Παπανικολάου, με οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια από την εισπνοή του καπνού.

Επίσης, δύο αγόρια, ηλικίας 4 και 12 ετών, διακομίστηκαν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, μετά από τη φωτιά που ξέσπασε σε κτίριο στην οδό Εγνατία, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα παιδιά παρουσίασαν αναπνευστική δυσχέρεια και η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία. Στον 12χρονο χορηγήθηκε προληπτικά οξυγόνο.

O Μάριος Αποστολίδης, συντονιστής επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δήλωσε ότι η πυροσβεστική ενημερώθηκε για πυρκαγιά σε κτήριο γραφείων και άμεσα κινητοποιήθηκαν δώδεκα οχήματα με σαράντα πυροσβέστες και ένα γερανοφόρο σε περίπτωση που χρειαζόταν να απεγκλωβιστούν άτομα.

Όπως μεταδίδει το thesstoday.gr χάρη στις προσπάθειες των πυροσβεστών, οι οποίοι μπήκαν στα κτίρια με τη συνδρομή γερανοφόρου, άτομα που ήταν εντός όταν ξέσπασε η φωτιά βγαίνουν σώοι και αβλαβείς, αγκαλιάζονται με τους δικούς τους ανθρώπους και λαμβάνουν τις πρώτες βοήθειες από τους διασώστες του ΕΚΑΒ που βρίσκονται στο σημείο. Σημειώνεται ότι από το φλεγόμενο κτίριο κατέβηκαν πολλά παιδιά.

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με τις πληροφορίες, εκδηλώθηκε κάτω από άγνωστες συνθήκες στον ακάλυπτο μεταξύ τριών κτιρίων, πίσω από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ενώ τουλάχιστον πέντε άτομα διακομίστηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε νοσοκομεία.

Το τοπικό ειδησεογραφικό μέσο thestival.gr αναφέρει πως η πυρκαγιά ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ενώ μάρτυρες ανέφεραν πως η φωτιά ξεκίνησε από μονάδα κλιματιστικού.