Ολα δείχνουν πως οι 12 πόλεις που είχαν επιλεγεί για να διοργανώσουν παιχνίδια του EURO αυτό το καλοκαίρι (11 Ιουνίου με 11 Ιουλίου) θα μείνουν 11. Αφενός γιατί η Ιταλία, η Ολλανδία και η Ισπανία έσπευσαν ν' ανακοινώσουν πως θα επιτρέψουν θεατές στις εξέδρες στα ματς που θα διοργανώσουν και αφετέρου γιατί η κυβέρνηση της Ιρλανδίας δεν μπορεί να διαβεβαιώσει την UEFA πως θα ανοίξει τις κερκίδες του «Aviva Stadium». Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα τη βγάλει από την λίστα με τις οικοδέσποινες του τουρνουά. Παραμένουν σίγουρα εντός αυτής, η Κοπεγχάγη, η Βουδαπέστη, το Βουκουρέστι, το Μπακού, η Αγία Πετρούπολη, το Λονδίνο και η Γλασκώβη. Στον... αέρα βρίσκεται το Μόναχο
Χθες η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία άκουσε τις πόλεις και σήμερα θα συνεχιστούν οι διεργασίες. Μεταξύ 19 και 20 του μήνα αναμένονται οι αποφάσεις στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του οργανισμού, ενώ οι πόλεις που θα παραμείνουν θα έχουν ως τις 28 Απριλίου να ενισχύσουν τα πλάνα τους και να παρουσιάσουν νέες προβλέψεις για την πληρότητα των γηπέδων. Η UEFA θέλει μίνιμουμ 25% πληρότητα.
Στο Δουβλίνο είναι προγραμματισμένο να γίνουν τρία ματς για τον 5ο όμιλο (Ισπανία, Σουηδία, Σλοβακία, Πολωνία) και ένα για τη φάση των «16». Ωστόσο, τις προηγούμενες ημέρες παράγοντες της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ιρλανδίας και της κυβέρνησης της χώρας είπαν πως εξαιτίας της κατάστασης της πανδημίας του κορονοϊού δεν είναι σε θέση να κάνουν εκτιμήσεις για το αν θα μπορέσουν να υποδεχθούν θεατές.
Ετσι, η UEFA σχεδιάζει να δώσει τα τέσσερα ματς στην Αγγλία. Οι επιλογές είναι να γίνουν στο Λονδίνο: είτε στο «Γουέμπλεϊ», είτε στο γήπεδο της Τότεναμ. Αλλες προτάσεις είναι να διεξαχθούν στο Μάντσεστερ ή στο Λίβερπουλ, ακόμη και στο γήπεδο της Νιούκαστλ. Οι Αγγλοι θ' ανοίξουν τα γήπεδά τους από τις 25 Απριλίου, όπου στον τελικό του League Cup μεταξύ της Μάντσεστερ Σίτι και της Τότεναμ θα επιτραπεί η είσοδος σε 8.000 θεατές, ενώ κόσμο θα έχουν και ο τελικός του Κυπέλλου Αγγλίας, αλλά και τουλάχιστον η τελευταία αγωνιστική της Premier League.
Προκειμένου να μη βρεθούν στην ίδια μοίρα με το Δουβλίνο, η Ιταλία, η Ολλανδία και η Ισπανία αποφάσισαν ν' ανοίξουν τις πόρτες σε Ρώμη, Αμστερνταμ και Μπιλμπάο. Η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι αν και αρχικά ήταν διστακτική τελικά άλλαξε στάση. Ωστόσο, τώρα, η Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία πέταξε το... μπαλάκι στους επιστήμονες για το ποσοστό που θα επιτραπεί να μπει στο «Ολίμπικο». Η Ολλανδία ανακοίνωσε πως θα επιτρέψει 12.000 θεατές στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα», ενώ από τις 23 Απριλίου θ' ανοίξει τα γήπεδα και στους αγώνες πρωταθλήματος. Το Μπιλμπάο χθες ανακοίνωσε πως εγγυάται την παρουσία του 25% της συνολικής χωρητικότητας του «Σαν Μαμές». Οι επιδημιολόγοι σε Ιταλία και Ισπανία, πάντως, ανέφεραν πως πρόκειται για ρίσκο με δεδομένο πως οι χώρες δεν έχουν σχεδιάσει αν θα επιστρέψουν οι θεατές στους ποδοσφαιρικούς αγώνες των πρωταθλημάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη. Στην Ισπανία δεν έχει γίνει καν κάποιο test event, σε αντίθεση με την Ιταλία που έκανε στο γήπεδο της Ουντινέζε. Στην Ολλανδία, έγινε σε πρόσφατο ματς της Εθνικής ομάδας με την Λετονία.
Πλέον, μετά το Δουβλίνο τις περισσότερες αμφιβολίες συγκεντρώνει το Μόναχο. Πρόσφατα ο δήμαρχος της πόλης ανέφερε ξεκάθαρα πως δεν μπορούσε να προβλέψει τί θα γίνει ενόψει του καλοκαιριού, ενώ τώρα η Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία παραδέχθηκε πως τα πλάνα της για την επιστροφή θεατών στα γήπεδα δεν είναι τόσο προχωρημένα όσο σε άλλες χώρες.