Στην οριστική απαγόρευση εξόδου από τη χώρα των τριών μελών της οικογένειας Κουτσολιούτσου και έντεκα προσώπων ακόμη τα οποία εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Folli Follie, προχώρησε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.
Πιο συγκεκριμένα, η επικύρωση της απαγόρευσης εξόδου από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ισχύει για τον ιδρυτή της εταιρείας Δημήτρη Κουτσολιούτσο, τον (αποχωρούντα πλέον) διευθύνοντα σύμβουλο Τζώρτζη Κουτσολιούτσο καθώς και τη μέτοχο και αντιπρόεδρο Αικατερίνη Κουτσολιούτσου.
Επίσης ισχύει και για τους υπόλοιπους έντεκα κατηγορουμένους στην υπόθεση, πρώην μέλη του δ.σ., τον επικεφαλής της Ασίας κ.λπ., οι οποίοι την περασμένη Δευτέρα, είχαν εμφανιστεί αυτοπροσώπως ενώπιον των δικαστών του Συμβουλίου.
Με βούλευμά τους οι δικαστές επικύρωσαν τη διάταξη, του αρμόδιου εισαγγελέα, ο οποίος μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των 14 για δύο κακουργήματα (απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού και ξέπλυμα μαύρου χρήματος), τους απαγόρευσε την έξοδο από τη χώρα.
Φαίνεται όμως πως η σοβαρότητα του διακυβεύματος οδήγησε τους δικαστές στο να θεωρήσουν ότι υπάρχει κίνδυνος φυγής, οπότε πήραν την οριστική απόφαση απαγόρευσης.
Άλλωστε, οι διαδικασίες είναι σε εξέλιξη, πολλές αγωγές και άλλες δικονομικές ενέργειες κλιμακώνονται, οπότε τόσο η οικογένεια Κουτσολιούτσου, όσο και τα υπόλοιπα έντεκα άτομα, κρίθηκε ότι πρέπει να παραμείνουν στην Ελλάδα, προκειμένου να διασφαλιστεί η παρουσία της στην περαιτέρω διερεύνηση του σκανδάλου.
Όλα αυτά, λαμβάνουν χώρα ενώ είναι σε εξέλιξη διαδικασίες για επίτευξη συμφωνίας του νέου υπηρεσιακού διοικητικού συμβουλίου της Folli Follie και των εκπροσώπων των ομολογιούχων, για να σωθεί οτιδήποτε μπορεί να σωθεί από την υπόθεση.
Σύμφωνα με την πρωταρχική – αλλά όχι οριστική – συμφωνία, οι ομολογιούχοι θα χρηματοδοτήσουν με το ποσό των 41 εκατ. ευρώ τη σύσταση νέας εταιρείας διεκδικώντας νέο αριθμό φορολογικού μητρώου για να αποφύγουν διεκδικήσεις από επενδυτές που ζημιώθηκαν από τις ενέργειες της προηγούμενης διοίκησης.
Σύμφωνα με το σχέδιο, η Folli Follie θα σπάσει σε «καλή» και «κακή» ώστε οι επενδυτές που ζημιώθηκαν από τη διοίκηση Κουτσολιούτσου να στραφούν νομικά έναντι της «κακής» εταιρείας.
Στο... καλό κομμάτι θα μεταφερθεί το υγιές τμήμα, όσα δηλαδή θεωρούνται παραγωγικά και προσοδοφόρα, στα οποία περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα ισχυρά διεθνή εμπορικά ονόματα όπως είναι NIKE, Calvin Klein, Ermenegildo Zegna, Samsonite, Gucci και D&G.
Θυμίζουμε πως την προσεχή Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση στο Folli Follie Group, η οποία θα κληθεί να εγκρίνει την τοποθέτηση της PwC στον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας για το 2017.
Απ. Σκουμπούρης