Γ. Σταθάκης: Οι αρνητικές προβλέψεις θα διαψευστούν

Γ. Σταθάκης: Οι αρνητικές προβλέψεις θα διαψευστούν

«Η ελληνική οικονομία είναι σε μία συγκυρία που κανείς δεν μπορεί να την αρνηθεί. Η πρώτη αξιολόγηση έκλεισε και τους επόμενους μήνες οι τράπεζες θα πάρουν μία πολύ μεγάλη ανάσα. Οι αρνητικές προβλέψεις και οι Κασσάνδρες των κακών μαντάτων θα διαψευστούν όπως και το 2015», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τον αναπτυξιακό νόμο, σύμφωνα με την Ναυτεμπορική.

Στην «επαναλαμβανόμενη επιχειρηματολογία», η οποία υποστηρίζει ότι «όπου κυβερνά η Αριστερά η ανάπτυξη αναστέλλεται και όπου κυβερνά η Δεξιά η ανάπτυξη επιταχύνεται», αναφέρθηκε στη δευτερολογία του στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση για το νέο αναπτυξιακό νόμο, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, και υποστήριξε ότι η επιχειρηματολογία αυτή δεν στηρίζεται σε κανένα δεδομένο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας, «η Δεξιά προβάλλει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο το οποίο περιλαμβάνει τη μείωση της φορολογίας που οδηγεί σε μείωση του κοινωνικού κράτους, στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που σημαίνει μείωση των συντάξεων, και τη μείωση του κράτους που σημαίνει περισσότερες αγορές σε τομείς όπως η υγεία η παιδεία οι κατασκευές».

«Οι διαφορές μας», συνέχισε ο κ. Σταθάκης, «είναι δεδομένες και αυτονόητες και εξαιτίας αυτού είναι διαφορετικός και ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε την κρίση και διαμορφώνουμε την πολιτική μας. Εμείς επιλέξαμε την ισορροπημένη αύξηση εισφορών-φορολογικών εσόδων, περικόψαμε δαπάνες με δίκαιο τρόπο, και το πλαίσιο της δημοσιονομικής προσαρμογής ήταν το ηπιότερο δυνατό στις παρούσες συνθήκες. Αυτή η οικονομική πολιτική και το dna της Αριστεράς, σταθεροποιούν την οικονομία και δημιουργούν καλύτερες συνθήκες για την έξοδο από την κρίση», είπε ο υπουργός Οικονομίας.

Αναφερόμενος ειδικότερα στο νέο νόμο, ο κ. Σταθάκης πρόσθεσε ότι «επιλέξαμε να μη δώσουμε πολλά σε λίγες κατηγορίες επενδύσεων όπως συνέβαινε κατά το παρελθόν. Κάναμε μια διαφορετική επιλογή και προσανατολίζουμε τους πόρους προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την πρωτογενή παραγωγή, την καινοτομία, τις περιφερειακές ανισότητες, με εγγυημένους πόρους που έχουν εγκριθεί προκαταβολικά, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε με τους προηγούμενους αναπτυξιακούς νόμους, όπου το κράτος έδινε υποσχέσεις που δε μπορούσε να εκπληρώσει».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα:

- Γ. Σταθάκης: Νομοτεχνικές βελτιώσεις στον συζητούμενο αναπτυξιακό νόμο