Για «θλιβερά γεγονότα και ευθύνες των εποπτικών» αρχών κάνουν λόγο σε νέα δημόσια παρέμβασή τους σήμερα οι εταιρείες Greenhill Investment και Kiloman που αντιπροσωπεύουν τα συμφέροντα των βασικών μετόχων της Ελλάκτωρ Γ. Μπάκου και Ι. Καϋμενάκη. Η οργίλη ανακοίνωση των δυο επιχειρηματιών με σαφείς αιχμές περί αδράνειας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, έρχεται στον απόηχο της αποκάλυψης ιδιωτικού συμφωνητικού μεταξύ της Ολλανδικής Reggeborgh και του Λ. Μπόμπολα για τον συντονισμό της δράσης τους, με αντάλλαγμα την διάσπαση της Ελλάκτωρ και τη μεταβίβαση της Ηλέκτωρ στον Λ. Μπόμπολα.
Στην ανακοίνωσή τους οι δύο επιχειρηματίες κάνουν λόγο για στοιχεία τα οποία καθιστούν αυταπόδεικτη την «κατά συρροή παραβίαση της νομοθεσίας της κεφαλαιαγοράς κι όχι μόνον», και καλούν την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η οποία διαθέτει από καιρού τα στοιχεία, να προχωρήσει σε επιβολή κυρώσεων για την απόκρυψη κρίσιμων πληροφοριών από το επενδυτικό κοινό. Δηλώνουν δε αποφασισμένοι να προσφύγουν σε κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου να προστατεύσουν την επένδυσή τους.
Η ανακοίνωση των Greenhill Investment - Kiloman
«Με έκπληξη, οργή και αγανάκτηση παρακολουθούμε τις αποκαλύψεις του ιστότοπου «banking news» αναφορικά με το σχέδιο άλωσης της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, με πρωταγωνιστή την εταιρεία Reggeborgh και τα πρόσωπα που συνέπραξαν, συντονίστηκαν ή συνεργάστηκαν με αυτή.
Το σχέδιο αυτό καθώς και οι προφανείς κατά την εκτίμησή μας, παραβιάσεις της σχετικής νομοθεσίας επιβεβαιώνουν όλα όσα έχουμε αναδείξει και δημοσίως και τα έχουμε θέσει εγκαίρως και τεκμηριωμένα στις αρμόδιες εποπτικές αρχές.
Σήμερα όμως, οι πληροφορίες, οι ενδείξεις από τις «ύποπτες» συμπεριφορές και η σχετική φημολογία, μετατρέπονται σε βεβαιότητα. Κανείς δεν μπορεί πλέον να αμφιβάλλει καθώς αποκαλύπτονται πλέον γεγονότα. Αλλεπάλληλα δημοσιεύματα αποκαλύπτουν:
1ον: Τον Σεπτέμβριο του 2020 ο βασικός μέτοχος του ανταγωνιστή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, συμφώνησε να αποκτήσει κατά την απόλυτη διακριτική του ευχέρεια, το σύνολο των μετοχών του ιστορικού βασικού μετόχου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Λεωνίδα Μπόμπολα και τον έλεγχο της εταιρείας. Συμφώνησε επίσης και μέχρι την άσκηση του δικαιώματος option, να ασκούν συντονισμένα τα δικαιώματα ψήφου στις Γενικές Συνελεύσεις της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, αποκρύβοντας η εταιρεία Reggeborgh από το επενδυτικό κοινό τη συντονισμένη άσκηση στα δικαιώματα ψήφου. Και το αντάλλαγμα, στον έως τότε εκ των βασικών μετόχων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Λεωνίδα Μπόμπολα, για να πουλήσει όλη τη συμμετοχή του σε αυτή, ήταν να του διασφαλίσει (ο βασικός μέτοχος του ανταγωνιστή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ), τη μεταβίβαση της θυγατρικής ΗΛΕΚΤΩΡ. Εκείνη την εποχή η Reggeborgh φέρονταν επισήμως ότι κατείχε μόλις το 5% της ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ταυτόχρονα το 32% της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Τι γνώριζε ο Λ. Μπόμπολας ώστε να αισθάνεται σίγουρος ότι η Reggeborgh, θα ελέγχει την γενική συνέλευση μετόχων ώστε να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της;
Η κατά συρροή παραβίαση της νομοθεσίας της κεφαλαιαγοράς κι όχι μόνον, είναι αυταπόδεικτη. Οι πρωτοφανείς αυτές συμπεριφορές υποχρεώνουν τις αρμόδιες αρχές να επιβάλλουν τις προβλεπόμενες κυρώσεις για την απόκρυψη κρίσιμων πληροφοριών από το επενδυτικό κοινό, τον παράνομο συντονισμό των εμπλεκομένων προσώπων στην άσκηση των δικαιωμάτων ψήφου και τη χειραγώγηση της χρηματιστηριακής αγοράς σε όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.
2ον: Υψηλόβαθμο στέλεχος τα παρούσας διοίκησης της Ελλάκτωρ κάνει συγκλονιστικές αποκαλύψεις, σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα. Ο ολλανδός βασικός μέτοχος, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις, ελέγχει την επιχείρηση έχοντας καθημερινή συνεργασία με ένα μέλος του ΔΣ που εμφανίζεται ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό, ενώ είναι ο πραγματικός Διευθύνων Σύμβουλος.
Ζητάμε από τις εποπτικές αρχές να ερευνήσουν τις αποκαλύψεις αυτές. Πόσο μάλλον όταν τα δημοσιεύματα φέρονται να προκλήθηκαν από διαρροές στελέχους της νυν διοίκησης! Πρέπει να διερευνηθεί αν αυτό αληθεύει και ποιο ήταν το κίνητρο του εν λόγω στελέχους. Μας προξενεί επίσης εντύπωση ότι η διοίκηση της εταιρείας δεν έχει ακόμη αντιδράσει σε όλο αυτό το πρωτοφανές σκηνικό.
Δηλώνουμε αποφασισμένοι να προσφύγουμε σε κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου να προστατεύσουμε την επένδυσή μας. Προειδοποιούμε δε όσους τυχόν εξυφαίνουν σενάρια για το μέλλον της εταιρείας και με σκοπό να απαξιώσουν την περιουσία των μετόχων της, θα μας βρουν μπροστά τους στα ελληνικά και στα διεθνή δικαστήρια. Οι πρακτικές διάλυσης εταιρειών που έχουν ακολουθηθεί σε ανάλογες περιπτώσεις στο εξωτερικό δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές».