«Το υπουργείο Οικονομικών διαβεβαιώνει πως η διαδικασία προχωράει χωρίς κανένα πρόβλημα, αφού έχουν υλοποιηθεί όλα σχεδόν τα προαπαιτούμενα και απομένει να επιλυθούν μερικές τεχνικές λεπτομέρειες για να πάρουμε το πράσινο φως» ανέφερε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, χαρακτηρίζοντας, είτε κακόβουλη, είτε λανθασμένη, όποια πληροφόρηση περί προβλημάτων στην εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ.
Διατυπώνοντας τις προσδοκίες του από την επερχόμενη Διάσκεψη Μεσογειακών Χωρών, δήλωσε βέβαιος «πως θα υπάρξει σύμπνοια για την ανατροπή της πιεστικής λιτότητας και των δημοσιονομικών περιορισμών που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια». «Στόχος και ελπίδα μας» τόνισε, «είναι ένα κοινό μέτωπο, μια ταύτιση απόψεων μεταξύ των χωρών του Νότου, που θα είναι ικανή να ανατρέψει τις ισορροπίες και στην Σύνοδο Κορυφής της Μπρατισλάβας».
Απαντώντας σχετικά με τη φημολογία πως θα μπλοκαριστεί από τους δανειστές η αξιοποίηση των χρημάτων των τηλεοπτικών αδειών, για την ενίσχυση των ευπαθών ομάδων, ο κ. Ρήγας τόνισε ότι «είναι στην απόλυτη δικαιοδοσία της κυβέρνησης να τα αξιοποιήσει προς ενίσχυση των ευπαθών ομάδων, όπως έχει ήδη εξαγγείλει ο πρωθυπουργός» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι στην επερχόμενη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί πιο συγκεκριμένα στα μέτρα ενίσχυσης που πρόκειται να εφαρμοστούν.
Αναφορικά με το αίτημα να μετατεθεί η καταβολή της πρώτης δόσης των χρημάτων των τηλεοπτικών αδειών, ο κ. Ρήγας είπε ότι ο νόμος προβλέπει συγκεκριμένα πράγματα και θα εφαρμοστεί κατά γράμμα, δηλαδή ότι η πρώτη δόση θα καταβληθεί αμέσως μετά την οριστικοποίηση των αδειών.
Για τους εργαζόμενους των τηλεοπτικών σταθμών που δεν εξασφάλισαν άδεια, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση να αφήσει τον κόσμο χωρίς δουλειά, αλλά είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει το νόμο» και ότι «αυτό άλλωστε φαίνεται και από την μεγάλη προσπάθεια της κυβέρνησης να σώσει την υπόθεση Μαρινόπουλου».
Είπε πως δεν πρέπει να ξεχνάμε τις απολύσεις που γίνονταν όλα τα προηγούμενα χρόνια, είτε επειδή οι σταθμοί έκλεισαν, είτε επειδή μετέφεραν το μετοχικό τους κεφάλαιο σε ξένες εταιρείες, τους απλήρωτους εργαζόμενους πολλών τηλεοπτικών σταθμών και φυσικά τους απολυμένους της ΕΡΤ που έκλεισε εν μια νυκτί, χωρίς καμία νομική διαδικασία. Κατόπιν αυτών, σημείωσε ότι «τώρα υπάρχει η δυνατότητα απορρόφησης του κόσμου αυτού, είτε από τα νέα κανάλια, είτε από τα ήδη υπάρχοντα που είναι πλέον υποχρεωμένα να απασχολούν το λιγότερο 400 εργαζόμενους». Τόνισε ότι «είναι κροκοδείλια τα δάκρυα καναλαρχών και ΝΔ που πολέμησαν με σθένος το πλαφόν των 400 εργαζομένων ανά τηλεοπτικό σταθμό» και ότι «δεν θα τους επιτρέψουμε να σταθούν εμπόδιο στην προσπάθειά μας να επικρατήσει επιτέλους η νομιμότητα στο τηλεοπτικό τοπίο».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ