Ποδαρικό κάνει το ΤΑΙΠΕΔ, με τη δημόσια διαβούλευση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.) του Camping Αγίας Τριάδας στον Δήμο Θερμαϊκού, σε μια χρονιά που τα έσοδα του Ταμείου εκτιμώνται σε κάποια δισεκατομμύρια ευρώ με κορωνίδα την Αττική Οδό που αναμένεται να φέρει στα ταμεία του ΤΑΙΠΕΔ, περί τα δύο δισ.
Η προώθηση και ολοκλήρωση διαγωνιστικών σταδίων μεγάλων και εμβληματικών projects, όπως η νέα 25ετής σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού, η είσοδος στο Χρηματιστήριο του ΔΑΑ, η αξιοποίηση του λιμένα Ηρακλείου αλλά και άλλων περιφερειακών assets όπως μαρίνες, Ιαματικές Πηγές, Μαρκόπουλο, εργοτάξιο στη Γέφυρα καθώς και, το «κλείσιμο» της συναλλαγής της Εγνατίας Οδού και σημαντικών ακινήτων (Γούρνες, Ταύρο) ή και λιμανιών, περιλαμβάνονται στο μενού του ΤΑΙΠΕΔ για το 2023, έτος υψηλών προσδοκιών.
Ο λογαριασμός για το ΤΑΙΠΕΔ κινείται ψηλά καθώς οι προσδοκίες για την Αττική Οδό αναφέρονται σε τίμημα άνω των 2 δισ. ευρώ, με την ενδεικτική ημερομηνία υποβολής προσφορών να τοποθετείται στα τέλη Φεβρουαρίου με στόχο η ολοκλήρωση αυτής της φάσης του διαγωνισμού να γίνε στο πρώτο 4μηνο – 6μηνο του 2023.
Την ίδια ώρα η είσοδος του αεροδρομίου Αθηνών στο ΧΑ μπορεί να φέρει έσοδα ισάξια αν όχι υψηλότερα της Αττικής Οδού, ενώ εκκρεμεί η συναλλαγή συνολικής αξίας 1,5 δισ. ευρώ στην Εγνατία Οδό με ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Egis).
Αν στα παραπάνω προστεθο’υν οι προσφορές για λιμάνια, ακίνητα, τουριστικά assets, ιαματικές πηγές και άλλα κλεισίματα συναλλαγών, η.συνολική αξία των εσόδων ανεβαίνει κάνοντας το 2023 έτος ρεκόρ, αν όλα προχωρήσουν βάσει χρονοδιαγράμματος.
Όσον αφορά στο Camping Αγίας Τριάδας στον Δήμο Θερμαϊκού το ακίνητο Ακτή & Κάμπινγκ Αγίας Τριάδας έχει εκτεταμένο αμμώδες παραλιακό μέτωπο μήκους περίπου 600 μ. και πυκνή και εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς δενδροφύτευση στο χερσαίο τμήμα του. Εντός της έκτασης υφίστανται παλαιές και εγκαταλελειμμενες εγκαταστάσεις, υποδομές και διαμορφώσεις camping.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ, η ευρύτερη περιοχή του ακινήτου λόγω της εγγύτητάς της με τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική και της εύκολης προσβασιμότητάς της προσελκύει επισκέπτες από τη Βόρεια Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Το ακίνητο προσφέρεται για ανάπτυξη χρήσεων Τουρισμού-Αναψυχής ή/και Παραθεριστικής Κατοικίας.
Η προτεινόμενη ανάπτυξη του ακινήτου συνιστά συγκερασμό των κύριων συνιστωσών δημόσιου συμφέροντος, που διέπουν το ακίνητο:
Διατήρηση τμήματος των δημόσιων λειτουργιών του ακινήτου μέσω της χωροθέτησης χώρων πρασίνου και ελεύθερων χώρων, και χώρων κοινωφελών λειτουργιών βάσει των αναγκών του Δήμου.
Δημιουργία ενός πλαισίου ανάπτυξης του ακινήτου, που επιτρέπει τη δημιουργία δημοσιονομικών ωφελειών για το Δημόσιο, διατηρώντας ή ενισχύοντας τον χαρακτήρα της περιοχής.
Η πρόταση αντιμετωπίζει το ακίνητο ως δύο ζώνες οι οποίες αν και έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά ως προς τις επιτρεπόμενες χρήσεις, διαφέρουν ουσιαστικά ως προς τη λειτουργία τους. Το «παραθεριστικό – τουριστικό χωριό» προσομοιάζει σε περιοχή β’ κατοικίας με τις αντίστοιχες ανάγκες που απορρέουν σε αστικό και κοινωνικό εξοπλισμό, ενώ η ζώνη «τουρισμού - αναψυχής» στοχεύει στην προσφορά υψηλής ποιότητας τουριστικών υπηρεσιών και υπηρεσιών αναψυχής, με αυξημένες καθημερινές λειτουργικές ανάγκες. Για το λόγο αυτό προτείνεται η ανάπτυξη του ακινήτου ως δημόσιο ακίνητο μικτών χρήσεων με επιμέρους χρήσεις παραθεριστικού-τουριστικού χωριού και τουρισμού-αναψυχής.
Οι αντίστοιχες εξειδικευμένες προτάσεις του Ε.Σ.Χ.Α.Δ.Α αφορούν στη διαμόρφωση δύο ζωνών χρήσεων γης στο υπό μελέτη ακίνητο συνολικής έκτασης 161.456,84 τ.μ.. Η πρώτη ζώνη (Ζώνη Ι), 102 περίπου στρεμμάτων αναπτύσσεται με χρήσεις Παραθεριστικού - Τουριστικού χωριού, και η δεύτερη ζώνη (Ζώνη ΙΙ), 37 περίπου στρ. επίσης αναπτύσσεται με χρήσεις Τουρισμού – Αναψυχής.