Το παράδειγμα της Ελλάδας ακολουθεί η Βρετανία, καθώς σύμφωνα με στοιχεία, από το 2007 έως το 2015 στη Βρετανία οι μισθοί κατρακύλησαν 10,4%.
Η Βρετανία έχει υποστεί τη μεγαλύτερη μείωση μισθών από την αρχή της οικονομικής κρίσης από ό,τι οποιαδήποτε άλλη χώρα – εξαιρουμένης της Ελλάδας – σύμφωνα με έρευνα της βρετανικής Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών, TUC.
Όπως μεταδίδει ο Guardian, η έκθεση δείχνει ότι οι αποδοχές έχουν μειωθεί περισσότερο από 10% από την αρχή της χρηματοπιστωτικής κρίση που ξεκίνησε το 2007, τοποθετώντας το Ηνωμένο Βασίλειο στον “πάτο” της κατάταξης του πίνακα με τις αυξήσεις μισθών.
Χρησιμοποιώντας στοιχεία από τις πρόσφατες εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ για την απασχόληση, το TUC διαπίστωσε ότι κατά την ίδια περίοδο 2007-2015, οι μισθοί αυξήθηκαν στην Πολωνία κατά 23%, στη Γερμανία κατά 14% και στη Γαλλία κατά 11%. Κατά μέσο όρο, στον ΟΟΣΑ, οι μισθοί αυξήθηκαν κατά 6,7%.
Το TUC διαπίστωσε ότι μεταξύ 2007 και 2015 στο Ηνωμένο Βασίλειο οι μισθοί μειώθηκαν κατά 10,4%. Η πτώση ήταν αντίστοιχη μόνο με τα στοιχεία της Ελλάδας σε έναν κατάλογο 29 χωρών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).
Το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελλάδα και η Πορτογαλία ήταν οι μόνες τρεις χώρες του ΟΟΣΑ όπου οι μισθοί κατέγραψαν μείωση.
Ο γενικός γραμματέας του TUC, Frances O''Grady, υποστηρικτής της εκστρατείας για την παραμονή στην ΕΕ, είπε ότι η οικονομική πίεση στα νοικοκυριά ήταν ορατή και πριν το Brexit.
"Οι μισθοί κατρακύλησαν μετά την οικονομική κρίση και μόλις έχουν αρχίσει να ανακάμπτουν"πρόσθεσε. “Οι άνθρωποι δεν μπορούν να αντέξουν άλλο χτύπημα στους μισθούς τους. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να πληρώσουν το τίμημα της υφεσιακής περιόδου μετά το Brexit όπως συνέβη και με την κατάρρευση των τραπεζιτών”.