Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κρίνεται η επιβίωση του ΕΔΟΕΑΠ, καθώς σήμερα εκδικάστηκαν οι προσφυγές μερίδας εργοδοτών, οι οποίοι προσέφυγαν με στόχο την κατάργηση της εισφοράς του 2% επί του κύκλου εργασιών των ΜΜΕ.
Στο ΣτΕ, που αναμένεται να εκδώσει την απόφασή του μέχρι 15 Ιουλίου, παρόντες ήταν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ και του ΕΔΟΕΑΠ, καθώς και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, Γιουνές Μζαχέντ, ο οποίος ήρθε στην Αθήνα για να εκφράσει την αλληλεγγύη της διεθνούς δημοσιογραφίας στον αγώνα των εργαζομένων στα ΜΜΕ για την διάσωση του ασφαλιστικού τους ταμείου.
«Αγωνιζόμαστε για ενημέρωση με αξιοπιστία, πλουραλισμό και δικαιώματα και καλούμε όλη την ελληνική κοινωνία στο πλευρό μας» δήλωσε, έξω από το ΣτΕ, ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ, Σταύρος Καπάκος, τονίζοντας ότι «πρέπει να αποτρέψουμε τον θάνατο του ΕΔΟΕΑΠ».
«Οι εκδότες και οι καναλάρχες, ευτυχώς όχι όλοι, που έχουν κάνει προσφυγή στο ΣτΕ, επιχειρώντας να πλήξουν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των χιλιάδων εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης, έχουν πάρει κίνητρα, δύο έως και πέντε φορές περισσότερα, από αυτά που καλούνται να δώσουν στον ΕΔΟΕΑΠ. Πρέπει να αποτρέψουμε τον θάνατο του ΕΔΟΕΑΠ. Πρέπει να αποτρέψουμε τον θάνατο της ενημέρωσης. Αγωνιζόμαστε για ενημέρωση με αξιοπιστία, πλουραλισμό και δικαιώματα και καλούμε όλη την ελληνική κοινωνία στο πλευρό μας» σημείωσε ο κ. Καπάκος.
Επίσης, η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου τόνισε: «Οι δημοσιογράφοι πληρώσαμε ακριβά, σε όλο το διάστημα της κρίσης. Εκατοντάδες συνάδελφοί μας είναι άνεργοι. Δεκάδες συνταξιούχοι εξαναγκάστηκαν να στερηθούν τις συντάξεις τους για ένα χρονικό διάστημα. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν, πολλώ δε μάλλον στους ιδιοκτήτες, που, αφού επί έξι μήνες διαπραγματεύτηκαν, στη συνέχεια προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για να καταρρεύσει ο νόμος που δίνει ελπίδα για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να έχουμε την δική μας ασπιρίνη, όπως έχουν όλοι οι Έλληνες».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ