Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα εξέφρασε ο Jean Louis Chaussade, διευθύνων σύμβουλος του επιχειρηματικού ομίλου Suez, σε πλήρη επιβεβαίωση των διαδοχικών ρεπορτάζ του liberal.gr, σύμφωνα με τα οποία οι Γάλλοι θέλουν να αποκτήσουν σημαντική παρουσία στα νερά, με ποσοστά πολύ μεγαλύτερα του 11% που είναι το ποσοστό προς πώληση της ΕΥΔΑΠ.
Ερωτηθείς για το πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης των εταιρειών διαχείρισης ύδατος, ο CEO της Suez, επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το ενδιαφέρον των Γάλλων είναι για το μάνατζμεντ των εταιρειών αλλά και για την απόκτηση ποσοστού της τάξης του 20%-23%.
«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να αγοράσουμε το μάνατζμεντ αυτών των εταιριών. Συνήθως μπορούμε να αγοράσουμε ένα μικρό ποσοστό των μετοχών, περί το 23% - 20%, αλλά αυτό που θέλουμε είναι να βελτιώσουμε την διαχείριση αυτό στο οποίο είμαστε καλοί», είπε χαρακτηριστικά.
Πρόσθεσε δε, πως «αυτό που θέλουμε από τους Έλληνες εταίρους μας είναι να δούμε εάν θέλουν να αποκτήσουν πρόσβαση στο είδος της νέας τεχνολογίας που μπορούμε εμείς να προσφέρουμε. Είναι κάτι που είναι σημαντικό. Το να μπορείς να φέρεις τεχνολογία, νέα τεχνολογία, μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του μάνατζμεντ, του δικτύου διανομής, της σχέσης με τους πελάτες, όπως κάνουμε παντού και είμαστε καλοί σε αυτό. Εάν η κυβέρνηση επιθυμεί να κάνουμε αυτό, θα είμαστε πολύ ευτυχείς να το προσφέρουμε».
Νωρίτερα, το liberal.gr ανέφερε ότι τα νερά όχι μόνο κατέχουν κυρίαρχη θέση στο γαλλικό πακέτο διεκδικήσεων, αλλά παρά τα όσα λέγονται από επίσημα χείλη, οι συζητήσεις στο παρασκήνιο με κυβερνητικά στελέχη, αφορούν στη μελλοντική είσοδο εταιρείας στα νερά της Αθήνας που θα αναλάβει πιθανόν και το μάνατζμεντ μαζί με ποσοστό πολύ υψηλότερο του 11% που επισήμως πωλείται.
Στο τραπέζι έχουν πέσει για παράδειγμα σενάρια τύπου, το 51% στο Δημόσιο το 49% σε ιδιώτες ή να πουληθεί ισχυρό μειοψηφικό πακέτο συν το μάνατζμεντ, γεγονός που σύμφωνα με τις ίδιες πηγές δείχνει ότι δεν είναι "γραμμένο σε πέτρα" το σχέδιο που έχει μέχρι σήμερα εγκριθεί.
«Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έχει αποφανθεί από το 2014 κατά της πλήρους ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ κατά τρόπο ώστε το Δημόσιο να διατηρεί τον πλειοψηφικό έλεγχο του μετοχικού της κεφαλαίου, πουλώντας μόνο το 11%», είναι μαχητή, όπως εκτιμούν στο Liberal άνθρωποι με γνώση των διεργασιών.