Τέλος στον φαινόμενο των υπερπλεονασμάτων, τα οποία λειτούργησαν καταστροφικά για την ελληνική οικονομία τα τελευταία χρόνια, θέτει ο φετινός προϋπολογισμός, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Θ. Σκυλακάκης. αναφέροντας πως στην περίοδο 2016-2018 τα υπερπλεονάσματα έφτασαν τα 11,4 δισ. ευρώ, επιπλέον των όσων ζητούσαν οι δανειστές.
«Αυτό τελειώνει και είναι το πρώτο βήμα, καθώς φέτος έχουμε στην ουσία, σχεδόν μηδενικό υπερπλεόνασμα» τόνισε ο κ. Σκυλακάκης για να προσθέσει: «Προβλέπουμε μόλις 0,08% του ΑΕΠ επιπλέον. Με αυτόν τον τρόπο ανοίγουμε το δρόμο για μία πολιτική που δεν θα είναι πολιτική λιτότητας, διαρκούς λιτότητας. Η πολιτική αυτή στηρίζεται στην ανάπτυξη που θα προέλθει κυρίως από τις επενδύσεις και αποτελεί το συνολικό ζητούμενο στόχο και ήδη φαίνεται και ως αποτέλεσμα, της κυβερνητικής πολιτικής».
Ο υφυπουργός Οικονομικών σημείωσε πως ο φετινός προϋπολογισμός αφήνει χώρο για τις δαπάνες σε όλους τους κοινωνικούς τομείς, αλλά δίνει ταυτόχρονα πολύ σημαντικά κίνητρα «για να ξεκινήσει επιτέλους η ανάκαμψη και η ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας».
Τέλος, ο κ. Σκυλακάκης ευχαρίστησε τον υπουργό Οικονομικών και τον Γενικό Γραμματέα, Θάνο Πετραλιά, για την εξαιρετική δουλειά του και τα στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου, που «αποτελεί ένα από τα στηρίγματα του ελληνικού Κράτους», όπως ανέφερε.