Κατά τη διάρκεια του σημερινού συνεδρίου «Open Science» για την προώθηση διαλόγου που βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα, η Philip Morris International (PMI) μοιράστηκε τα στοιχεία που αποδεικνύουν πως τα προϊόντα χωρίς καύση συμβάλλουν θετικά στη μείωση της βλάβης της υγείας του πληθυσμού. Τα δεδομένα αυτά προέρχονται από ανεξάρτητους φορείς και αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα της χρήσης προϊόντων καπνού χωρίς καύση, έναντι του παραδοσιακού καπνίσματος.
Όπως σημείωσαν επιστήμονες η χρήση προϊόντων θέρμανσης καπνού αντικαθιστά το κάπνισμα, αντί να αυξάνει τη συνολική κατανάλωση νικοτίνης. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά η Gizelle Baker, VP Global Scientific Engagement «με τη χρήση προϊόντων θέρμανσης καπνού είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο πως μειώνονται οι κίνδυνοι για την υγεία. Ειδικότερα, αυξάνεται το προσδόκιμο ζωής, μειώνονται οι πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου και καρδιακών νοσημάτων. Σε σύγκριση πάντα με το παραδοσιακό κάπνισμα».
Από τη μεριά του ο Pierpaolo Magnani , Global Head Behavioral & Regulatory Insights υπογράμμισε πως χρειάζεται να ενημερωθούν οι νεότερες γενιές για τα οφέλη των προϊόντων θερμαινόμενου καπνού. Όπως σημείωσε «στην Ιαπωνία οι νέοι που χρησιμοποιούν καθημερινά θερμαινόμενο καπνό είναι0,5%, ενώ στις ΗΠΑ τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου δείχνουν πως το ποσοστό των νέων που χρησιμοποιεί προϊόντα θερμαινόμενου καπνού είναι 0,5%».
H Moira Gilchrist, VP Strategic & Scientific Communications, μοιράστηκε με το κοινό το όραμα της εταιρείας. Όπως υπογράμμισε «έχουμε προχωρήσει σε εξαγορές φαρμακευτικών εταιρειών, υπάρχει ένας νέος δρόμος λαμπρός για την εταιρεία Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε σημαντικά την επιστημονική έρευνα και την ανάπτυξη, ώστε να διασφαλίσουμε την προστασία της υγείας του πληθυσμού».
Η Gizelle Baker, VP Global Scientific Engagement ανέφερε πως έχει ιδιαίτερη αξία η συλλογή των δεδομένων. «Και ο καρκίνος, και άλλες ασθένειες έχουν μειωμένες πιθανότητες εμφάνισης, συγκριτικά με το παραδοσιακό τσιγάρο» τόνισε και προσέθεσε πως «θέλει χρόνο η αποκατάσταση από τη διακοπή του καπνίσματος, καθώς με τον χρόνο μειώνεται η πιθανότητα εμφάνισης προβλημάτων υγείας, αλλά δεν εξαλείφεται».
Τέλος, ο Maurice Smith, Senior Scientific Advisor, σημείωσε πως είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως τα προϊόντα θερμαινόμενου καπνού προκαλούν λιγότερη βλάβη στην υγεία, συγκριτικά με τα παραδοσιακά τσιγάρα.