Του Αλέξανδρου Διαμάντη
Απλές… ενδείξεις καταλογίζουν στον Άδωνι Γεωργιάδη οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο πόρισμά τους σχετικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ. Αντί, δηλαδή, για τη σύσταση της περιβόητης προανακριτικής επιτροπής εναντίον του, η πλειοψηφία (και σε αυτή την περίπτωση) πετάει το μπαλάκι στη Δικαιοσύνη.
Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, κάνει λόγο για θράσος, λασπολογία και συκοφαντία για πολιτικούς σκοπούς.
Ο κ. Γεωργιάδης, σε ανακοίνωσή του, τονίζει ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν διαπράξει το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας, ενώ προαναγγέλλει την κατάθεση μήνυσης για κατάχρηση εξουσίας, καθώς και αγωγής για ηθική βλάβη λόγω συκοφαντικής δυσφήμισης, ονομαστικά κατά οποιουδήποτε βουλευτού θα υπογράψει το πόρισμα.
Συγκεκριμένα, στο πολυσέλιδο πόρισμα, το οποίο διέρρευσε στη διαδικτυακή έκδοση της Αυγής, αναφέρεται ότι σχετικά με τις 23 προσλήψεις που είχαν γίνει «σημαία» από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Μπορούν κατά την άποψή μας και με πιθανολόγηση να συγκροτούν την ποινικοδικονομική έννοια των ενδείξεων (άρθρ. 178, 310 και 313 ΚΠΔ) για την τέλεση του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας σε όλα τα αδικήματα σε βάρος των διοικητικών υπαλλήλων, πλην των αδικημάτων σε βάρος της προέδρου κ. Κρεμαστινού για την οποία διατηρούμε πλείστες όσες αμφιβολίες για το αν συνδέεται με την επίδικη υπόθεση πρόσληψης και απασχόλησης των «23» εργαζομένων, όπως περιγράφουμε στο Παράρτημα 2 του παρόντος. Τονίζουμε το γεγονός ότι για την Επιτροπή μας αρκούν απλές ενδείξεις, αφού την ακριβή τους έκταση και τον πληρέστερο νομικό χαρακτηρισμό θα προσδώσουν οι αρμόδιες Εισαγγελικές και Δικαστικές αρχές, υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι θα αποδεχθούν την ύπαρξη απλών «ενδείξεων» αρχικά, και «επαρκών ενδείξεων» στη συνέχεια και μετά από δική τους έρευνα. Όμως θεωρούμε ότι είναι χρήσιμο να παραθέσουμε και τις δικές μας απόψεις σχετικά με το ζήτημα της ύπαρξης ή όχι «ενδείξεων», που πιθανόν να στοιχειοθετούν την ηθική του αυτουργία στα αδικήματα με τα οποία βαρύνονται οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΚΕΕΛΠΝΟ».
Οι ίδιοι προσθέτουν στα συμπεράσματά τους: «Όσον αφορά τα αδικήματα που φέρονται να έχουν τελεστεί το 2015 και μετά δεν τίθεται κανένα ζήτημα, αφού ο Α. Γεωργιάδης δεν έχει την περίοδο αυτή υπουργική ιδιότητα και αποκλειστικά αρμόδια να κρίνει εάν οι προαναφερόμενες «ενδείξεις» είναι ή δεν είναι σοβαρές και επαρκείς είναι η τακτική ποινική δικαιοσύνη και όχι βέβαια η Βουλή. Εν κατακλείδι για την ηθική αυτουργία σε όλα τα αδικήματα που έχουν τελέσει οι διοικητικοί υπάλληλοι και όσα έχουν τελεστεί πριν το 2015 και όσα έχουν τελεστεί μετά το 2015 αποκλειστικά αρμόδια για να κρίνει εάν αυτή καταφάσκεται και εξατομικεύεται στο πρόσωπο του Α. Γεωργιάδη είναι η τακτική ποινική δικαιοσύνη».
Να σημειωθεί τέλος ότι στο πόρισμα καταγράφονται τα ονόματα του Ανδρέα Λοβέρδου και του Δ. Αβραμόπουλου. Για τον πρώτο γίνεται λόγος για ανάγκη διερεύνησης της υπόθεσης σύμβασης μεταξύ ΚΕΕΛΠΝΟ και ΟΚΑΝΑ και για τον δεύτερο ζητείται έρευνα για την αγορά του κτιρίου του ΚΕΕΛΠΝΟ στο Μαρούσι, την αγορά και χρήση θερμικών καμερών και τη σύναψη δανείου που αφορά το ΚΕΕΛΠΝΟ για την αγορά αντιγριπικών εμβολίων.