«Ο χρόνος που έχουμε μέχρι τις Ευρωεκλογές δεν είναι μικρός αν σκεφτείτε ότι πλέον ο διαπιστωμένος πολιτικός χρόνος είναι πάντοτε πυκνός», είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας δημοσκοπήσεων MRB, Δημήτρης Μαύρος, σχολιάζοντας τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, καθώς και τους κινδύνους και τις προκλήσεις των Ευρωεκλογών.
Ο Δ. Μαύρος, μιλώντας στην ΕΡΤ, επισήμανε ότι αν υπάρξει κάποια προκλητικότητα μπορεί να μειωθεί η αποχή, ωστόσο αν μείνουν τα πράγματα ως έχουν μπορεί να είναι αυξημένη. «Η δομή της αποχής δεν ξέρεις ποτέ από πού θα έρθει. Βεβαίως, πάντα στις Ευρωεκλογές η θεωρία λέει ότι τα κόμματα έχουν μία φθορά».
Επιπλέον, ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει απέναντί της μια αδύναμη αντιπολίτευση, αλλά σημείωσε πως είναι πληγωμένο το θυμικό των πολιτών.
«Είναι πληγωμένο το θυμικό των Ελλήνων σε διάφορα περιφερειακά θέματα τα οποία όμως, φορτίζουν πολύ έντονα το τοπίο και άρα ανεβάζουν τις προσδοκίες και τις "απαιτήσεις" από την ακρίβεια, που είναι το κυρίαρχο ζήτημα. Δίπλα στην ακρίβεια έχει αρχίσει να παρεισφρύει μία παραφυάδα αυτού του πράγματος, που λέγεται προσωπικό εισόδημα το οποίο μοιάζει να είναι λίγο διαφορετικό, γιατί έχουμε ξεπεράσει το σημείο που παλαιότερα οι πολίτες έλεγαν δεν μπορείς να μου λύσεις την ακρίβεια, οπότε δώσε μου εμένα τα λεφτά, να δω εγώ πώς θα κουμαντάρω την καθημερινότητά μου».
Ερωτηθείς από πού κινδυνεύει να έχει απώλεια ψήφων η ΝΔ, ο Δ. Μαύρος είπε πως περισσότερο από τα δεξιά της, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι η ΝΔ έχει μετακινηθεί και έχει κάτσει γερά στο χώρο του Κέντρου, καθώς το ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι έχει εσωτερικά μπερδέματα.
«Η Νέα Δημοκρατία κινδυνεύει να έχει (σ.σ. απώλεια ψήφων) περισσότερο από τα δεξιά της. Ένας από τους παίκτες που θα φαινόταν να είναι ισχυρό είναι το ΠΑΣΟΚ, παραδείγματος χάρη. Ωστόσο, έχει μπερδέματα εσωτερικά και άρα δεν μπορεί να αποτελέσει απώλεια».
Στη συνέχεια, τόνισε ότι «όσο πυροβολούν τον κ. Κασσελάκη είτε μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ είτε εκτός, μπαρουτοκαπνίζεται και μαθαίνει, δηλαδή θρέφεται από αυτό το πράγμα και άρα αποκτά μεγαλύτερη πολιτική υπόσταση από τότε που ξεκίνησε. Και από την άλλη πλευρά, ο κ. Ανδρουλάκης όσο προσπαθεί να ζυγίσει τις καταστάσεις, να είναι πολιτικώς ορθός και να είναι και λίγο έτσι και λίγο αλλιώς, μάλλον χάνει. Ενώ παλαιότερα ανέβαινε σταδιακά, και τσιμπούσε 0,5%, 1% τώρα δημιουργεί κόπωση».