Συνεχίζεται χωρίς σταματημό η εσωκομματική ένταση στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η Επιτροπή Δεοντολογίας θα συνεδριάσει σήμερα με το ερώτημα της διαγραφής του Χρήστου Σπίρτζη, μετά το αίτημα απομάκρυνσής του από 70 μέλη του κόμματος.
Υπενθυμίζεται ότι στις 11 Ιουλίου 70 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν ζητήσει τη διαγραφή του, επικαλούμενα «αντικομματική και αντικαταστατική συμπεριφορά» και τονίζοντας πως ο ίδιος έχει «προσωπική ατζέντα». Μάλιστα, στην ίδια επιστολή οι 70 εγκαλούσαν τον κ. Σπίρτζη για τη στάση του απέναντι στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη.
«Λειτουργεί με ατομική ατζέντα αμφισβητώντας ανοιχτά τόσο την επάρκεια του νεοεκλεγέντος Προέδρου να επιτύχει το στόχο της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές, όσο και τη δυνατότητα του ΣΥΡΙΖΑ να αποτελέσει τον κυρίαρχο πόλο που θα αμφισβητήσει την κυριαρχία του Κ. Μητσοτάκη και της νεοδεξιάς», ανέφεραν οι 70 στην επιστολή τους.
Επιπροσθέτως, σημείωναν ότι «το συγκεκριμένο στέλεχος είναι ήδη, κατ’ ουσία, ξένο σώμα στο κόμμα. Έχει θέσει εαυτόν εκτός κόμματος. Ως εκλεγμένα μέλη, σε αιρετές θέσεις του κόμματος αλλά και ως απλά μέλη του κόμματος μας, έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε την ενότητα, το κύρος και την αξιοπρέπεια του κόμματος όταν αυτή βάλλεται από οποιονδήποτε».
Η Επιτροπή Δεοντολογίας απέστειλε τη σχετική κλήση στον Χρήστο Σπίρτζη την 1η Αυγούστου, ζητώντας να απαντήσει ως τη Δευτέρα 5 του μηνός, αλλά και να παραβρεθεί σήμερα ενώπιόν της. Ο ίδιος ξεκαθάρισε με δηλώσεις του στην ΕΡΤ, πως δεν θα παραβρεθεί στην Επιτροπή, ενώ ειρωνεύτηκε τη διαδικασία κλήσης του.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εγώ δίνω συγχαρητήρια στην Επιτροπή Δεοντολογίας που λειτουργεί 5 Αυγούστου, αλλά εγώ δεν έχω διαθεσιμότητα, όπως δεν έχει και ο πρόεδρος».
Επεσήμανε δε πως «θα είναι τιμή του να διαγραφεί» λέγοντας «δεν τη φοβάμαι τη διαγραφή. Η πρότασή μου είναι για να υπάρχουν συγκλίσεις και συνεργασία ευρύτερων κομματιών του προοδευτικού κόσμου».
«Αν αρχίσουμε τις διαγραφές και γι αυτό διαφωνώ και με την αποχώρηση του Γιάννη Δραγασάκη και όσων άλλων έχουν αποχωρήσει θα είναι σαν να συμβάλλουμε λοιπόν στον περαιτέρω κατακερματισμό του προοδευτικού κόσμου, δεν δίνουμε, αν θέλετε, το καλύτερο παράδειγμα. Δεν δίνουμε την καλύτερη λύση γι αυτό που πρέπει να γίνει».
Και υπογράμμισε: «Δεν φοβάμαι καμία διαγραφή, διότι εγώ μεγάλωσα πολιτικά και αυτή είναι η παιδεία. Η πολιτική που έχω σε κόμματα όπως είναι τα κόμματα του προοδευτικού κόσμου, που δεν φοβηθήκαμε ποτέ να καταθέσουμε τις απόψεις μας και μέσα στα όργανα και δημόσια».
Επίσης, συμπλήρωσε είναι σαν «να υπάρχει ένα είδος, δεν θέλω να πω τρομοκρατίας, αλλά ένα είδος πίεσης, το να μην εκφράζεται και να μην διατυπώνεται ελεύθερα η άποψη, η άποψη, η άποψη του κάθε στελέχους μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ» και τόνισε ότι «δεν πιάνουν αυτά τα πράγματα σε κόμματα όπως είναι τα δημοκρατικά κόμματα της χώρας μας και πολύ περισσότερο τα προοδευτικά κόμματα της χώρας μας».
«Αν διαγράφω, για τους λόγους που είναι η καταγγελία, δηλαδή γιατί είπα και λέω δεν σταμάτησα στιγμή να το κάνω, την άποψή μου δημόσια, θα είναι μεγάλη μου τιμή», κατέληξε.