Την πρόθεσή του να μην είναι εκ νέου υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης με το Κίνημα Αλλαγής στις επικείμενες εθνικές εκλογές διατύπωσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε: «Δεν θα είμαι υποψήφιος βουλευτής Θεσσαλονίκης». Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με αυτή τη δήλωση ενισχύει τα σενάρια, που τον θέλουν να είναι υποψήφιος και επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής.
«Δεν είναι αυτός ο ρόλος μου και η υποχρέωσή μου απέναντι στη χώρα, υποχρέωσή μου είναι να χτυπάω το καμπανάκι του κινδύνου να αγωνίζομαι για την ανάδειξη του χώρου μας, του προοδευτικού, δημοκρατικού χώρου, της σοσιαλδημοκρατίας, της Κεντροαριστεράς, του προοδευτικού Κέντρου», ανέφερε και πρόσθεσε «για να δείξω ότι χωρίς αυτόν τον χώρο δεν μπορεί να υπάρξει μέλλον για τον τόπο, δεν μπορεί να υπάρξει εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική ανάκαμψη».
Σχετικά με την κατάσταση της σοσιαλδημοκρατίας, εντός κι εκτός Ελλάδας, ο Ευ. Βενιζέλος σημείωσε πως «Στην Ελλάδα κινούμαστε επιπόλαια και βλέπουμε να γίνεται από το ΣΥΡΙΖΑ μία «πολιτική της αρπαχτής». Δηλαδή ο κ. Τσίπρας και οι περί αυτόν, σου λένε «κατακτήσαμε την εξουσία, η εξουσία είναι συνεκτικός ιστός, η εξουσία είναι το παν, εξουσία ασκούμε με τον Καμμένο, συνυπάρχουμε με μία εκδοχή της ακροδεξιάς, της εθνικολαϊκιστικής ακροδεξιάς». Με την ίδια ευκολία μετά λένε «φύγε, κ. Καμμένο, λόγω των Πρεσπών, αλλά σου παίρνουμε τους βουλευτές σου, τους κάνουμε ενδοκυβερνητικούς αποστάτες και οικοδομούμε τώρα μία νέα αντίληψη δήθεν», της κεντροαριστεράς δήθεν, η οποία βασίζεται πού; Στην κεντροαριστερά, του κ. Δανέλλη; Βασίζεται στις ψήφους της κας. Παπακώστα, του κ. Ζουράρη, του κ. Κόκκαλη, του κ. Παπαχριστόπουλου, της κας Κουντουρά. Άρα βασίζονται σε τέσσερις βουλευτές των ΑΝΕΛ και την κ. Παπακώστα και από εκεί και πέρα μπορούμε να συζητάμε για το τι σημαίνει εθνικό συμφέρον και κάποιοι νομίζουν ότι επειδή συμφωνούν στην ανάγκη μίας συμφωνίας με τους γείτονές μας, αυτό τους κάνει και φιλοσυριζαίους ή τους κάνει ουρά του κ. Τσίπρα».
Για το μέλλον της Συμφωνίας των Πρεσπών τόνισε πως «Κάθε ημέρα θα υπάρχουν προβλήματα στην εφαρμογή της συμφωνίας, κάθε ημέρα θα νιώθει η ελληνική κοινωνία ότι πληγώθηκε και ότι ταπεινώνεται. Το ζήτημα των Πρεσπών ως ταυτοτικό ζήτημα, ως ζήτημα αξιοπρέπειας, θα λειτουργεί διαρκώς, διότι εδώ ταυτοτικό πρόβλημα υπήρχε από το 1992. Φαντάζεστε πόσο βαρύτερο έγινε μετά την εμπειρία των μνημονίων; Η κοινωνία αντιδρά επειδή έχει υποστεί μία συνολική ταπείνωση και υποβάθμιση και αυτό είναι ένα στοιχείο που πρέπει να το λάβουμε υπόψη μας. Αλλά εδώ, εγώ ανήκω σε αυτούς που είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας, υπέρ της λύσης, αλλά κατά των ελλείψεων που έχει η συγκεκριμένη Συμφωνία, οι οποίες ελλείψεις εν δυνάμει θα δημιουργούν ένα καθημερινό πρόβλημα και μία καθημερινή παρεξήγηση, η οποία θα πληγώνει την κοινωνία και θα διαταράσσει τις διμερείς σχέσεις».