«Το δικό μας σχέδιο, το σχέδιο του Κινήματος Αλλαγής, το «Σχέδιο Ελλάδα» στηρίζεται στην ανάπτυξη και όχι στην υπερφορολόγηση» είπε η επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛ και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γεννηματά κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στη ΔΕΘ, τονίζοντας ότι απαιτείται αλλαγή πολιτικής, αλλαγή στη φορολογία και ισχυρά κίνητρα για να προσελκύσουμε επενδύσεις.
Η κ. Γεννηματά, αφού υπογράμμισε τα θετικά βήματα που γίνονται στη ΔΕΘ για να αναδειχθεί η δυναμική των επιχειρήσεων, οι ευκαιρίες, η καινοτόμα και νεοφυής επιχειρηματικότητα, σημείωσε ότι αυτή η προσπάθεια, όπως και άλλες, για να προσελκυστούν επενδύσεις στη χώρα, χρειάζονται «ριζική αλλαγή πολιτικής».
Η κ. Γεννηματά επαίνεσε τη διοίκηση της ΔΕΘ για την επιτυχή διοργάνωση, χαρακτηρίζοντας ως «πάρα πολύ μεγάλη ευκαιρία» τη συνύπαρξη μέσα στο χώρο της ΔΕΘ αμερικανικών επιχειρήσεων - κολοσσών μαζί με ελληνικές επιχειρήσεις, που μέσα στην κρίση εξακολουθούν να δημιουργούν με καινοτομία και εξωστρέφεια.
Και συνέχισε: «Για να μπορέσουμε όμως να προσελκύσουμε επενδύσεις και να έχει αποτέλεσμα όλη αυτή η προσπάθεια χρειάζεται ριζική αλλαγή πολιτικής. Χρειάζεται αλλαγή στο κράτος, αλλαγή στη φορολογία, ισχυρά κίνητρα στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, αλλά και στους νέους start uppers -που μας φιλοξενούν αυτή τη στιγμή στο περίπτερό τους- χρειάζεται να χτυπήσουμε τη γραφειοκρατία».
Η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε ιδιαίτερα, στους εκπροσώπους των νεοφυών επιχειρήσεων, στα «χιλιάδες νέα παιδιά, που τολμούν και επιχειρούν με επινοητικότητα, με εξυπνάδα», υιοθετούν την καινοτομία και την τεχνολογία και «χτίζουν το μέλλον».
«Αυτή είναι η νέα οικονομία, που χρειαζόμαστε. Η πολιτεία και οι κοινωνικοί εταίροι πρέπει να σταθούν στο πλευρό τους, έμπρακτα, όχι μόνο με λόγια. Αυτή τη στιγμή είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές μας σε όλο τον κόσμο και μπορούν να προσελκύσουν τις σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα».
Νωρίτερα, η κ. Γεννηματά είχε συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ στο κτίριο διοίκησης και ενημερώθηκε για τη διοργάνωση, τα μεγέθη της φετινής ΔΕΘ, όσο και για το νέο σχεδιασμό των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ με προοπτική και ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2026.
«Δυστυχώς, είναι ίσως η Έκθεση της μεγαλύτερης αντίφασης» συνέχισε η κ. Γεννηματά, υποστηρίζοντας ότι η ΔΕΘ έχει δώσει «μια απίστευτη δυναμική και στην πόλη και στις επιχειρήσεις» και καταβάλλει τις προσπάθειες αυτές, μέσα σε ένα «μη φιλικό» περιβάλλον, με «μεγάλη φορολογία», με «γραφειοκρατία» και «γενικώς ένα κλίμα που είναι, θα έλεγα ως και εχθρικό, απέναντι στην επιχειρηματικότητα και στην προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων».
Η κ. Γεννηματά ξεναγήθηκε στα εκθετήρια των πανεπιστημίων και της «Ψηφιακής Ελλάδας», όπου φιλοξενούνται οι «start ups» και το περίπτερο των ΗΠΑ.
Την κ. Γεννηματά στην επίσκεψη της στα περίπτερα συνόδευαν βουλευτές και στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛ, οι βουλευτές Θόδωρος Παπαθεοδώρου, Γιάννης Μανιάτης, Γιώργος Αρβανιτίδης, Μιχάλης Τζελέπης , Ιλχάν Αχμέτ, η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, και τα στελέχη Παύλος Χρηστίδης, Μανώλης Χριστοδουλάκης, Φίλιππος Σαχινίδης, Μανώλης Όθωνας, Σταμάτης Μαλέλης, Χρήστος Παπαστεργίου, Χρόνης Μακρίδης, κ.α.
Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ