Γ. Λαμπρόπουλος (υφ. Προστασίας Πολίτη): Με όλες τις δυνάμεις μας θα προσφέρουμε ασφάλεια και προστασία στους πολίτες.

Γ. Λαμπρόπουλος (υφ. Προστασίας Πολίτη): Με όλες τις δυνάμεις μας θα προσφέρουμε ασφάλεια και προστασία στους πολίτες.

«Θέλω πρώτα να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε. Έχω υπηρετήσει ως κοινοβουλευτικός για πολλά χρόνια και στον Υπουργείο Εθνικής Άμυνας περίπου 4-5 χρόνια. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να εκπληρώσω το καθήκον μου και να δικαιώσω τις προσδοκίες του Πρωθυπουργού. Θα συνεργαστώ άψογα με τον έμπειρο υπουργό, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη», δήλωσε ο νέος υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Λαμπρόπουλος.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού, τόνισε: «Έχουμε χρέος να προσφέρουμε το καλύτερο για την ασφάλεια του πολίτη».

«Η Πολιτεία, το κράτος, οφείλουν να παρέχουν ασφάλεια στον πολίτη, να προστατεύουν την περιουσία του και τις ελευθερίες του. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει προσφέρει σημαντικό έργο. Η εγκληματικότητα αναπτύσσεται και εξελίσσεται. Όμως, και η πολιτεία οργανώνεται, και θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις με έναν έμπειρο υπουργό και άξιους αστυνομικούς για την ασφάλεια του πολίτη» πρόσθεσε.

Αναφορικά με τον ανασχηματισμό, ο κ. Λαμπρόπουλος το χαρακτήρισε ως ένα «καινούργιο ξεκίνημα».

«Ένας ανασχηματισμός φέρνει νέα ορμή στην κυβέρνηση. Υπάρχει νέος ενθουσιασμός από όλους τους υπουργούς και υφυπουργούς. Θα υλοποιήσουμε την εντολή του ελληνικού λαού. Να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις, να εκσυγχρονίσουμε τους θεσμούς και να προσφέρουμε στην κοινωνία, πραγματοποιώντας τις προσδοκίες τους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αυτή η κυβέρνηση έχει πετύχει πολλά», απάντησε ο κ. Λαμπρόπουλος ερωτώμενος γιατί δεν έχουν γίνει περισσότερα τα τελευταία χρόνια. «Οι δυσκολίες ήταν πολλές. Συνεχίζουμε και θα κριθούμε το 2027, πιστεύουμε ότι τότε θα έχουμε έναν θετικό απολογισμό για την κοινωνία και θα ζητήσουμε την ψήφο του λαού» κατέληξε.