Βολές εναντίον του Χριστόφορου Βερναρδάκη εκτόξευσε το γραφείο του Στέφανου Κασσελάκη, μετά τη δήλωση του πρώτου στην ΕΡΤ ότι ψήφισε την πρόταση μομφής εναντίον του πρώην προέδρου, αν και πλέον έχει μόνο τυπική σχέση με το κόμμα.
Οι συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη καλούν τη γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου να δώσει εξηγήσεις για το συμβάν, αφού όπως αναφέρουν «απουσία μέλους της Κ.Ε για 6 μήνες από τις συνεδριάσεις, τις δράσεις και τις λειτουργίες της, θεωρείται παραίτηση από την ιδιότητα αυτή».
Συγκεκριμένα, οι συνεργάτες του πρώην προέδρου τονίζουν ότι «η δήλωση αυτή εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τη συμμετοχή του στην Κ.Ε., καθώς σύμφωνα με το Καταστατικό “απουσία μέλους της Κ.Ε για 6 μήνες από τις συνεδριάσεις, τις δράσεις και τις λειτουργίες της, θεωρείται παραίτηση από την ιδιότητα αυτή”», σχολιάζοντας πως «η ομολογία του ιδίου του κου. Βερναδάκη για παράτυπη συμμετοχή του στην ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής, έρχεται να προστεθεί στην περίπτωση του κου. Σπύρου Λαμπρινού, ο οποίος ψήφισε κι αυτός τηλεφωνικά στη μομφή, παρότι συμμετέχει ενεργά εδώ και μήνες στις εργασίες άλλου κόμματος, ήτοι της Νέας Αριστεράς».
«Η Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, οφείλει να δώσει άμεσα πειστικές εξηγήσεις», καταλήγουν.
Η ανταπάντηση Βερναρδάκη
Λίγο αργότερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ήρθε η απάντηση από τον Χριστόφορο Βερναρδάκη, μέσω τις οποίας αφήνει ξεκάθαρες αιχμές για τις διοικητικές ικανότητες του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.
«Είχα την εντύπωση ότι ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ασχολείται με σοβαρά (κατά την αντίληψη του, πάντα) θέματα της χώρας, όπως π.χ. την αλλαγή του πολιτεύματος όπως ξεφούρνισε πρόσφατα!», αναφέρει και συνεχίζει: «Με τεράστια έκπληξη, όμως, πληροφορήθηκα σήμερα ότι ο Στ.Κασσελακης ασχολήθηκε μαζί μου και κυρίως με την ιδιότητα μου ως μέλους της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και την ένταση της πολιτικής μου συμμετοχής στα δημόσια πράγματα. Ας μην ανησυχεί. Κάνω πάντα νόμιμα πράγματα και απολύτως συνειδητά».
«Θα επαναλάβω, απλώς, τη ρήση του Μακιαβέλι από τον Ηγεμόνα (1513): "Υπάρχουν τρία διαφορετικά είδη διοικητικής ικανότητας: στην πρώτη ο άνθρωπος κατανοεί αφ' εαυτού, στην δεύτερη κατανοεί όσα του εξηγούν άλλοι, και στην τρίτη δεν κατανοεί ούτε αφ' εαυτού ούτε μέσω άλλων. Η πρώτη είναι έξοχη, η δεύτερη είναι πολύ καλή, η τρίτη είναι άχρηστη"», καταλήγει ο Χρ. Βερναρδάκης.