Τι είναι η πορτοκαλί επανάσταση; Πώς ανατρέπεται με βίαιο τρόπο μια κυβέρνηση; Πώς οργανώνεται και επιτυγχάνεται η πολιτική αποσταθεροποίηση; Όλα αυτά μας τα εξηγεί ο βουλευτής του κόμματος Βελόπουλου, αντιπρόεδρος της Βουλής και οικονομολόγος του Πανεπιστημίου του Αμβούργου, Βασίλης Βιλιάρδος.
Η χθεσινή ανάρτηση του βουλευτή του κόμματος του Βελόπουλου, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και ακολούθως «κατέβηκε» με συνοπτικές διαδικασίες, δείχνει την αντίληψη περί της δημοκρατίας που έχουν ορισμένοι πολιτικοί κύκλοι στη χώρα μας.
Με δυο λόγια ο Βασίλης Βιλιάρδος, αναλύει το φαινόμενο των πορτοκαλί επαναστάσεων. Το οποίο έχει καταγραφεί στην σύγχρονη ιστορία, ως η ανατροπή κυβερνήσεων εκτός των διαδικασιών που προβλέπουν τα συντάγματα των χωρών, στις οποίες έχουν εκδηλωθεί.
Τι είναι λοιπόν η πορτοκαλί επανάσταση και πως μπορεί να συσχετισθεί με τα τρέχοντα πολιτικά δρώμενα της Ελλάδας;
Όπως μας εξηγεί ο αντιπρόεδρος της Βουλής, «ο όρος σημαίνει την οργανωμένη υποκίνηση μια λαϊκής εξέγερσης, με στόχο τη βίαιη ανατροπή μια κυβέρνησης και την πολιτική αποσταθεροποίηση – όπου σήμερα ένα από τα βασικότερα εργαλεία, είναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».
Τι σημαίνει για τη χώρα μας η βίαιη ανατροπή της κυβέρνησης;
Το #μητσοτάκη_παραιτήσου.
Τι απαιτείται για την επιτυχή βίαιη ανατροπή της κυβέρνησης;
«Απαιτείται μια έμπειρη ομάδα στο παρασκήνιο που να είναι σε θέση να οργανώνει / συντονίζει, ένα σημαντικό γεγονός με συναισθηματική ισχύ».
Ποιο είναι αυτό το σημαντικό γεγονός;
Το #τεμπη_εγκλημα.
Τι απαιτείται ακόμα;
«Απαιτείται ένα δυνατό και ευρύτερο σύνθημα, μια δυναμική «προωθητική εκστρατεία» και μια εικόνα σύμβολο – όπως είναι ένας πατέρας ή μια μητέρα.»
Ποιο είναι αυτό το σύνθημα;
Το #Δεν_Εχω_Οξυγόνο
Την προωθητική εκστρατεία και την εικόνα σύμβολο, τις γνωρίζουμε ήδη.
Τι δεν γνωρίζουμε από όλα όσα περιγράφει στην ανάρτηση του, ο βουλευτής του κόμματος Βελόπουλου;
Τα μέλη της έμπειρης ομάδας τα οποία στο παρασκήνιο οργανώνουν και συντονίζουν το εγχείρημα της πορτοκαλί επανάστασης κατά της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Το liberal επικοινώνησε με τον βουλευτή και αντιπρόεδρο της Βουλής Βασίλη Βιλιάρδο, ο οποίος ανέφερε ότι η ανάρτησή του αφορούσε μια συγκεκριμένη αφίσα που ήταν fake, και ότι μόλις διαπίστωσε ότι ήταν fake, απέσυρε την ανάρτηση του.