Την πεποίθηση ότι η αναφορά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης ως αεροδρόμιο της Μίκρας, δείχνει ότι υπάρχουν υποχωρήσεις από την ελληνική πλευρά (μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών), όχι μόνο σε θέματα εμπορικών επωνυμιών, «αλλά πολύ περισσότερο σε ονομασίες που είχαν καθιερωθεί στη δημόσια συνείδηση», εξέφρασε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γενικός γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, Κωνσταντίνος Τσιάρας.
Πρόσθεσε ότι «ο κ.Τσίπρας για ακόμη μια φορά αποδείχτηκε κατώτερος των περιστάσεων», βαφτίζοντας με διαφορετικό όνομα το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, και ισχυρίστηκε ότι «οι διαρροές που δόθηκαν κυρίως από το υπουργείο Άμυνας δεν πείθουν κανέναν».
Όπως υποστήριξε, δεν πείθουν, γιατί είναι σαφές ότι εκείνη τη στιγμή ο κ. Τσίπρας αναφερόταν στην πολιτική αεροπορία και όχι στη στρατιωτική.
«Αλλά εν πάση περιπτώσει τώρα νομίζω πρέπει ο ίδιος να βγει και να μας πει γιατί κατάφερε να αναβαπτίσει το αεροδρόμιο "Μακεδονία" και βεβαίως αν έχει σκοπό τελικά να αλλάξει και την ονομασία του, γιατί ότι όλα αυτά τα οποία γίνονται, για άλλη μία φορά ερήμην ενός μεγάλου τμήματος της ελληνικής κοινωνίας, δημιουργούν και πολύ μεγάλες ανησυχίες και πολύ μεγάλα ερωτηματικά» υπογράμμισε.
Στη Βόρεια Ελλάδα, τόνισε, υπάρχει πολύ τεταμένο κλίμα, το οποίο στην πραγματικότητα αναδεικνύει και το μεγάλο πρόβλημα αλλά πολύ περισσότερο την αίσθηση που αφήνει όλη η Συμφωνία των Πρεσπών πίσω της.
Συμπλήρωσε πως το γεγονός ότι η επιχειρηματική αποστολή που βρέθηκε στα Σκόπια με τον πρωθυπουργό μπορεί να είδε θετικές προοπτικές, δεν αλλάζει κάτι, με την έννοια ότι η γειτονική χώρα προσφέρεται για τέτοιου είδους οικονομικές εμπορικές επενδύσεις.
«Η Ελλάδα προφανώς είναι σε πολύ υψηλότερο οικονομικό και επιχειρηματικό επίπεδο σε σύγκριση με τη γειτονική χώρα, ούτως ή άλλως αυτή ήταν και εξακολουθεί να είναι μια ανοιχτή ευκαιρία για την ελληνική οικονομία και για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Άρα λοιπόν εδώ δεν είχαμε να κερδίσουμε κάτι στην ουσία, το οποίο θα ερχόταν μέσα από μια Συμφωνία, η οποία είναι εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων. Θα γινόταν ούτως ή άλλως, όποια και να ήταν η Συμφωνία. Αυτή είναι η πραγματικότητα», υπογράμμισε.