Σε εξέλιξη βρίσκεται η συζήτηση για τα μη κρατικά πανεπιστήμια στην Ολομέλεια της Βουλής. Στη δική του παρέμβαση, ο υπουργός Παιδείας Κ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε στη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Διάβασα ότι τάχθηκε κατά του νομοσχεδίου, και θέλω να μοιραστώ με το σώμα την ανακούφισή μου. Διότι εάν θα έχει τη μοίρα της προηγούμενης δημόσιας τοποθέτησης πριν από το συνέδριό σας, ούριος άνεμος στα πανιά μας».
Στη συνέχεια, απαντώντας στην κριτική του ΠΑΣΟΚ, ρώτησε εάν συνταγματολόγοι όπως οι κκ Βενιζέλος, Αλιβιζάτος και Μανιτάκης δεν είναι «σύννομοι», ενώ, απευθυνόμενος στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναρωτήθηκε εάν ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τον υπουργό Παιδείας της κυβέρνησής του Κ. Γαβρόγλου, που είχε καταθέσει διάταξη για την αναγνώριση πτυχίων διεθνών οργανισμών στη χώρα μας.
«Αυτό, τι είναι ακριβώς; Σε ποια έννομη τάξη πατάει, εάν όχι στην ίδια που πατάει και το νομοσχέδιο μας για τη διασυνοριακότητα, ότι η εγκατάσταση είναι διακριτή από τη σύσταση; Αυτό είπε ο Κώστας Γαβρόγλου ουσιαστικά, φέρνοντας τη συγκεκριμένη ρύθμιση του 2018, και μια πολύ πιο σκληρή και ασφυκτική ρύθμιση φέραμε εμείς μέσα από αυτό το νομοσχέδιο» υπογράμμισε ο υπουργός.
Επίσης, συνέχισε: «Εάν έχετε πρόβλημα με τα κολέγια, γιατί δεν έχετε αποκηρύξει τις ερωτήσεις που έκανε ο Αλέκος Αλαβάνος στην Ευρωβουλή, πριν από 20 χρόνια, για την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων στη χώρα μας»;
Τέλος, ο κ. Πιερρακάκης έκλεισε την παρέμβασή του, με μία προσωπική αναφορά:
«Επειδή ακούστηκαν κάποια πράγματα από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ περί γενιτσάρων, και του σουλτάνου Ορχάν, να πω ότι η πάγια πρακτική των σουλτάνων είναι η πειθαρχία.
Και η άσκηση κομματικής πειθαρχίας από μεριάς συγκεκριμένου κόμματος στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, για να μπορέσει να συγκρατήσει την εσωτερική του διαφωνία, και τη διαφωνία που υπάρχει σε επίπεδο στελεχών του σήμερα είναι η χαρακτηριστικότερη όλων», σχολιάζοντας και τη χθεσινή αναφορά του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Π. Δουδωνή που είχε κάνει λόγο για συνέχεια της παράδοσης των γενιτσαρικών ταγμάτων, που ξεκινάει από τον Σουλτάνο Ορχάν το 1327, εμφανίζοντας τον υπουργό να τάσσεται κατά της παράταξης, που τον έβαλε στην πολιτική.