Κυρ. Πιερρακάκης: Συμμετείχε στις εργασίες της Συνόδου των Πρυτάνεων 
Eurokinissi/ Γιώργος Κονταρίνης
Eurokinissi/ Γιώργος Κονταρίνης

Κυρ. Πιερρακάκης: Συμμετείχε στις εργασίες της Συνόδου των Πρυτάνεων 

Στις εργασίες της 107ης Συνόδου των Πρυτάνεων των ελληνικών πανεπιστημίων που διεξάγεται στο Μυστρά, υπό την προεδρία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, συμμετείχε ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης στον οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρυτάνεις αναμένεται να καταθέσουν τις προτάσεις τους για βελτίωση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου λειτουργίας τους.

Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή (13/12), ο δε Κυριάκος Πιερρακάκης είχε μεταβεί από την Πέμπτη (12/12), στη Λακωνία, όπου είχε συναντήσεις με τοπικούς θεσμικούς φορείς. Αρχικά, ο υπουργός επισκέφθηκε το 2ο Δημοτικό Σπάρτης, όπου συναντήθηκε με τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης, Δημήτρη Οικονομόπουλο, καθώς και τους διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας.

Επιπλέον, ο υπουργός Παιδείας συναντήθηκε με τον δήμαρχο Σπάρτης και στη συνέχεια με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχό και τον αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, Θεόδωρο Βερούτη. Ακόμη, συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης, Ευστάθιο, με τον οποίο συζήτησαν «ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με έμφαση στην αξιοποίηση των κατασκηνώσεων της Μητρόπολης».

Συν τοις άλλοις, ο Κυριάκος Πιερρακάκης ξεναγήθηκε στα Γενικά Αρχεία της Λακωνίας, από τον πρόεδρο της Εφορείας των ΓΑΚ Δημήτρη Π. Σωτηρόπουλο και τον διευθυντή Μιχάλη Σόβολο. «Ο πλούτος του υλικού, προκαλεί δέος. Κάθε πολίτης μπορεί να αναζητήσει το γενεαλογικό του δέντρο στα ΓΑΚ, φτάνοντας μέχρι τον 19ο αιώνα, σε κάποιες περιπτώσεις και πιο πίσω, τόσο από αρχεία γεννήσεων όσο και από συμβολαιογραφικές πράξεις. Είναι ένας ανεκτίμητος θησαυρός που τώρα ψηφιοποιείται για να καταστεί άμεσα διαθέσιμος σε όλους τους Έλληνες», ανέφερε σε σχετική ανάρτηση ο υπουργός.

Ο κ. Πιερρακάκης επισκέφθηκε επίσης το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Πειραιώς και τις Κροκεές, μεταξύ Ταϋγέτου και Πάρνωνα. «Είναι η γενέτειρα του ποιητή, πεζογράφου και ακαδημαϊκού Νικηφόρου Βρεττάκου. Η ένταξη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κροκεών που φέρει το όνομά του στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Σπάρτης εξασφαλίζει πλέον τη διοικητική και οικονομική της αυτάρκεια και προσθέτει ένα λιθαράκι στη διαφύλαξη της πολύτιμης πολιτιστικής μας κληρονομιάς», κατέληξε ο υπουργός.