Εθιμοτυπική χαρακτήρισε ο γραμματέας της ΠΕ της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία ενώ κατηγόρησε παράλληλα τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι αγνόησε προκλητικά τις τελεσίδικες αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης με την επικήρυξη των 8 αξιωματικών που ζήτησαν και πήραν άσυλο στην Ελλάδα.
«Και μόνο το γεγονός ότι με ανώνυμες πηγές το υπουργείο Εξωτερικών έκρινε αναγκαίο να χρησιμοποιήσει τον όρο "επανεκκίνηση" σε σχέση με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, συνιστά μια δημόσια ομολογία της παταγώδους αποτυχίας της εξωτερικής πολιτικής που άσκησε η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια στα ελληνοτουρκικά», σημείωσε ο κ. Αυγενάκης μιλώντας στον REAL FM.
«Όλα τα υπόλοιπα είναι ευχολόγια τα οποία βεβαίως και θα θέλαμε να τα δούμε να πραγματοποιούνται. Όμως, όσοι παρακολούθησαν τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, αντιλήφθηκαν ότι επρόκειτο για μια εθιμοτυπική συνάντηση», ανέφερε.
«Εκφράζουμε και την απορία μας γιατί ο πρωθυπουργός αποκάλεσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο χωρίς τον προσδιορισμό "Οικουμενικός". Αυτό συνιστά θεολογικό αλλά και πολιτικό ολίσθημα, καθώς παγίως η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την Οικουμενικότητα του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως», συμπλήρωσε ο γραμματέας της ΝΔ.
«Έχουμε μια σήψη, μια μόλυνση του πολιτικού κόσμου. Με τους 6 “νοικιασμένους” βουλευτές, να εκχωρούν τη συνείδησή τους “εν λευκώ”, έχουμε μια θεσμική κατάντια χωρίς προηγούμενο», δήλωσε στη συνέχεια ο Λευτέρης Αυγενάκης.
Ο γραμματέας της ΝΔ κατηγόρησε τον πρόεδρο της Βουλής ότι λειτουργεί ως κομματικός υπάλληλος, χωρίς να έχει αντιληφθεί το ρόλο του, ο οποίος είναι να ελέγχει την κυβέρνηση και όχι να δέχεται έλεγχο από τον Πρωθυπουργό.
«Ο κ. Δανέλλης εδώ και καιρό μας “τάραξε” με την συνείδησή του, ότι ήταν αυτή που τον οδήγησε πέρυσι το καλοκαίρι να μην δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, ενώ με την ίδια συνείδηση, έδωσε τη θετική του ψήφο για να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών», συμπλήρωσε.
Για την εφαρμογή του νόμου για τον κατώτατο μισθό, ο κ. Αυγενάκης υπενθύμισε ότι εδώ και δύο χρόνια είναι ψηφισμένος και από τότε θα έπρεπε να είχε εφαρμοστεί.
Φωτογραφία intime news